Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: Vlast u Dugom Selu smijenjena na prijevaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je prijevarom i izigravanjem volje birača nazvao prošlomjesečnu smjenu gradske vlasti u Dugom Selu, gdje je HSS raskinuo koaliciju s SDP-om i u vlasti sudjeluje s HDZ-om i HSP-om.

"To je najobičnija, prizemna prijevara", izjavio je Milanović tijekom susreta s dugoselskim SDP-ovcima.

Pročitajte i ovo Ilustracija žene koja je otkupila bezvrijednu narukvicu Policija traga za muškarcem Je li moguće da netko na ovo nasjedne? Pogledajte što je učinila lakovjerna žena Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

Istaknuo je kako zabrinjava što je HSS trogodišnju koaliciju s SDP-om u obnašanju vlasti u Dugom Selu raskinuo "preko noći, bez ikakvih argumenata, zbog nikada obrazloženog nezadovoljstva" i ocijenio da je riječ o "prijevari koju će birači prepoznati".

Milanović je političku situaciju u Dugom Selu povezao s prvih 100 dana Vlade.

"To ima veze s općom politikom Vlade, nadam se ne i općom politikom HSS-a, već da je Dugo Selo za HSS samo izdvojen slučaj", kazao je.

Predsjednik dugoselskog SDP-a Boris Mahač također je, kaže, uvjeren da će građani prepoznati prijevaru kojom je smijenjena gradska vlast, a time i izigrana njihova volja izražena na lokalnim izborima.

Članove gradskog HSS-a prozvao je da su u koaliciju s HDZ-om ušli zbog privatnih interesa, a kako bi, smatra, gradski prostorni planovi bili izrađeni na način koji im poslovno odgovara.

Milanović je izvijestio da će se na SDP-ovoj izbornoj Konvenciji 10. svibnja ponovno kandidirati za predsjednika stranke, a na novinarski upit kako, s obzirom na razlike u programskim načelima, gleda na suradnju s Milanom Bandićem bude li izabran za člana Predsjedništva SDP-a, odgovorio je: "Surađivat ću sa svima koji na Konvenciji budu izabrani u stranačka tijela".

Upitan kako komentira "slučaj Pukanić", Milanović je rekao kako je "zaslugom nekih državnih tijela očito došlo do kršenja građanskih i ljudskih prava Mirjane Pukanić", a da situaciju u obitelji Pukanić ne želi komentirati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene