Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je prijevarom i izigravanjem volje birača nazvao prošlomjesečnu smjenu gradske vlasti u Dugom Selu, gdje je HSS raskinuo koaliciju s SDP-om i u vlasti sudjeluje s HDZ-om i HSP-om.


"To je najobičnija, prizemna prijevara", izjavio je Milanović tijekom susreta s dugoselskim SDP-ovcima.

Istaknuo je kako zabrinjava što je HSS trogodišnju koaliciju s SDP-om u obnašanju vlasti u Dugom Selu raskinuo "preko noći, bez ikakvih argumenata, zbog nikada obrazloženog nezadovoljstva" i ocijenio da je riječ o "prijevari koju će birači prepoznati".

Milanović je političku situaciju u Dugom Selu povezao s prvih 100 dana Vlade.

"To ima veze s općom politikom Vlade, nadam se ne i općom politikom HSS-a, već da je Dugo Selo za HSS samo izdvojen slučaj", kazao je.

Predsjednik dugoselskog SDP-a Boris Mahač također je, kaže, uvjeren da će građani prepoznati prijevaru kojom je smijenjena gradska vlast, a time i izigrana njihova volja izražena na lokalnim izborima.

Članove gradskog HSS-a prozvao je da su u koaliciju s HDZ-om ušli zbog privatnih interesa, a kako bi, smatra, gradski prostorni planovi bili izrađeni na način koji im poslovno odgovara.

Milanović je izvijestio da će se na SDP-ovoj izbornoj Konvenciji 10. svibnja ponovno kandidirati za predsjednika stranke, a na novinarski upit kako, s obzirom na razlike u programskim načelima, gleda na suradnju s Milanom Bandićem bude li izabran za člana Predsjedništva SDP-a, odgovorio je: "Surađivat ću sa svima koji na Konvenciji budu izabrani u stranačka tijela".

Upitan kako komentira "slučaj Pukanić", Milanović je rekao kako je "zaslugom nekih državnih tijela očito došlo do kršenja građanskih i ljudskih prava Mirjane Pukanić", a da situaciju u obitelji Pukanić ne želi komentirati.