Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Ziga Zivulovic jr/PIXSELL

U Hrvatskoj se nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda zato što je drugačiji ili drugačija zbog svoje rodne ili seksualne orijentacije, poručio je u nedjelju hrvatski predsjednik Zoran Milanović.


U povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije 17. svibnja Milanović je preko Facebooka podsjetio kako je mnogo puta izrazio želju da Hrvatska bude solidarna zajednica svih građanki i građana koji su možda različiti, a jednaki.

Vezani članci Zoran Milanović Davno prije nego što je postao predsjednik Hrvatske bio je strastveni navijač, utakmice je pratio okružen poznatim ljepoticama Zoran Milanović Predsjednik Milanović o ustavnim sucima: "Smatram da su neki korumpirani"

"Danas, kada sva demokratska i civilizirana društva diljem svijeta obilježavaju Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije ponovit ću svoje čvrsto uvjerenje kako se u Hrvatskoj nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda zato što je drugačiji ili drugačija, zbog svoje rodne ili seksualne orijentacije", naglasio je.

Stoga je pozvao na predanost u promicanju ravnopravnosti, na gradnju sigurnog i otvorenog društva, što uključuje pravo na izbor, nediskriminaciju i zaštitu svih manjina, s nultom tolerancijom na nasilje.

"Jedini je to način da Hrvatska doista bude zemlja jednakih", zaključio je Milanović.