Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne smije biti opterećen

Milanović: Referendum o EU treba održati nakon izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je u Virovitici gdje je sudjelovao na izvještajno-tematskoj konvenciji virovitičko-podravske organizacije SDP-a, kako je jako važno da se referendum o ulasku u Europsku uniju uspješno provede, da ni na koji način ne bi smio biti opterećen izborima, te da bi se trebao održati nakon parlamentarnih izbora.

Na novinarske komentare da je jučer propustio u ime SDP-a komentirati 'zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u EU', Milanović je kazao da to čini danas te da je o tome govorio i u ponedjeljak i utorak.

'Odluka još nije formalno donesena i Hrvatska će ući u EU 2013. godine. To će zaista biti povijesni trenutak, a ovo jučer je zaista bio jedan od važnijih događaja, ali ima ih svaki dan. Najvažnije za Hrvatsku sada je da se posveti svojim problemima, a oni bitno nadilaze normativnu harmonizaciju i prepisivanje europskih zakona. Prave reforme počinje sada, one još nisu započele', kazao je predsjednik SDP-a.

Naglasio je da će predstojeći parlamentarni izbori biti teški i zahtjevni te da SDP još nije započeo kampanju, ali je, kako je rekao, svakodnevno među ljudima.

Kampanja počinje 30 dana prije izbora, a kad će to biti odlučit će vladajuća koalicija, dodao je Milanović. 

Komentirao je i zahtjev bivšeg premijera Ive Sanadera za izručnje Hrvatskoj, kazavši kako bi 'Sanader morao doći prije ili kasnije, a bit će izgleda prije. To je sve što mogu reći o tome'. (Hina)

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene