Predsjednik Republike Zoran Milanović u četvrtak je telefonski razgovarao s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Zaključeno je da se rješavanju problema u BiH mora prići na odgovoran način koji će jamčiti mir i stabilnost.


Predsjednik Zoran Milanović  je u telefonskom razgovoru s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, ukazao na potrebu da se u postojećoj situaciji, nakon ruske agresije na Ukrajinu, rješavanju problema u Bosni i Hercegovini mora prići na odgovoran i trezven način koji će jamčiti mir i stabilnost u regiji, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednika RH.

U tom kontekstu, pozvao ga je i da se predstavnici Republike Srpske vrate u institucije Bosne i Hercegovine smatrajući da je to najbolji način za nastavak ozbiljnih i važnih razgovora koji čekaju predstavnike sva tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Zoran Milanović - 3 Milanović podržava kandidaturu Ukrajine za EU, ali i BiH i Kosovo: Poslao važnu poruku Srbiji

Zoran Milanović Predsjednik Milanović demantira premijera: "Nisam naredio podizanje stupnja pripravnosti oružanih snaga"

Predsjednik Milanović informirao je u razgovoru Milorada Dodika i o svojoj inicijativi da se Bosni i Hercegovini, kao i Ukrajini, da status kandidata za članstvo u Europskoj uniji što je prije moguće, a u cilju sprječavanja širenja krize na zemlje jugoistoka Europe, ističe se u priopćenju iz Milanovićeva ureda.

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju