Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navodno prisluškivanje Bajića i novinara

Milanović o velikoj aferi u policiji: Ne želim nikoga optuživati preko noći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Zoran Milanović komentirao je navode o tome da je glavni ravnatelj policije Oliver Grbić navodno naložio praćenje Mladena Bajića i osmero novinara.

Komentirajući navode da je glavni ravnatelj policije Oliver Grbić prošle godine navodno naložio tajno praćenje glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i osmero novinara, premijer Milanović rekao je da ne želi nikoga optuživati preko noći i da treba sačekati što će pokazati unutarnja istraga i kontrola u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'To je bilo u vrijeme bivše administracije i to treba pitati njih. Ja za razliku od njih ne skačem na takve optužbe preko noći, volim stvari provjeriti. Ne bježim od problema, ali kada o ovome govorim neću nikoga unaprijed optužiti', rekao je Milanović prije početka summita čelnika EU-a, na kojem sudjeluje kao promatrač.

>> Karamarko: Istraživalo se, ali nije bilo tajnog praćenja

>> Ostojić: Zatražio sam unutarnju kontrolu MUP-a!

Što se tiče izlista telefonskih kontakata, Milanović je rekao da se danas zbog velikog napretka tehnologije uvelike promijenio koncept privatnosti.

'Za prisluškivanje je sudski nalog sine qua non jer je to teško narušavanje privatnosti. Možemo razgovarati o tome hoćemo li za izliste tražiti sudski nalog, ali danas razgovarati o pravnom karakteru izlista ne vodi nikamo. Ja nemam nikakvih problema da netko ima moje izliste, koje uostalom ima telefonska kompanija', rekao je.

Ravnateljstvo policije demantira praćenje Bajića, ali ne i novinara

'Ravnateljstvo policije u potpunosti negira da bi na temelju zakonskih ovlasti bila izdavana bilo kakva vrsta naloga za poduzimanje policijskih radnji ili ovlasti prema glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću ili njegovim suradnicima', kažu u Ravnateljstvu. (D.B./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene