Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvosvibanjska čestitka

Milanović: Hrvatska je na pragu izlaska iz recesije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade RH, Zoran Milanović, u Prvosvibanjskoj čestitci građanima Hrvatske u povodu Međunarodnog praznika rada, u četvrtak je istaknuo da teška gospodarska situacija još uvijek nije posve iza nas, ali da odgovorna Vladina politika počinje davati mjerljive pozitivne rezultate, te da je Hrvatska na prag izlaska iz dugogodišnje recesije.

"Teška gospodarska situacija o kojoj sam vam protekle tri godine iskreno govorio i u čestitkama povodom praznika rada, još uvijek nije posve iza nas. Ali, ove godine prvi put mogu s pravom reći da odgovorna Vladina politika, na kojoj smo ustrajavali bez obzira na kritike i nerazumijevanje, počinje davati mjerljive pozitivne rezultate.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Zaokret u ponašanju i vođenju države koji smo polako, ali ustrajno i sustavno provodili, doveo je Hrvatsku na prag izlaska iz dugogodišnje recesije, do sada već stabilnog i dugoročno održivog rasta industrijske proizvodnje, izvoza i potrošnje. A upravo su to pokazatelji na temelju kojih moramo graditi gospodarski razvoj i bolji život hrvatskih građana", naveo je u čestitki premijer Milanović, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Milanović: Zadovoljan sam smjerom kojim Hrvatska ide, a to je naprijed

Istaknuo je i kako je zadovoljan smjerom kojim Hrvatska ide.

Milanović pozvao sve da plaćaju poreze: 'To su važne stvari. Ovo je vaša država'

"Zadovoljan sam smjerom kojim Hrvatska danas ide, a to je naprijed. Zahvalan sam građanima koji su pokazali strpljenje i spremnost na privremena odricanja i mi koji donosimo odluke moramo to cijeniti.

No, godine pred nama pokazat će da to nije bilo uzalud, da će i građani imati dugoročnu korist od naše politike te da će Hrvatska, što je najvažnije, postati gospodarski stabilna zemlja", kaže premijer Milanović.

Milanović: mirovine se ne mogu i neće smanjivati

Napominje i kako je svjestan da se ukazano povjerenje i strpljenje ljudi može opravdati jedino novim radnim mjestima, zapošljavanjem mladih i povećanjem životnog standarda svih građana.

"Svjestan sam da ukazano nam povjerenje i strpljenje ljudi, u konačnici, možemo opravdati jedino otvaranjem novih radnih mjesta, zapošljavanjem mladih, smanjivanjem broja socijalno ugroženih i povećanjem životnog standarda svih naših građana. To su, jamčim, ključni ciljevi moje vlade u ovoj zadnjoj godini mandata, ali i sastavni dio naše političke ideje o Hrvatskoj koja ide naprijed.

Manje porezno opterećenje plaća koje je povećalo mjesečne prihode stotinama tisuća građana, otpis dugova socijalno najugroženijima koji se provodi, zaštita građana zaduženih u švicarskim francima te naš čvrsti stav da se mirovine ne mogu i neće smanjivati, tek su dio dokazane brige za hrvatske građane", naglašava Milanović.

"Iako je prvi puta od početka krize broj nezaposlenih uoči Praznika rada manji od 300 tisuća, taj nas podatak ne zadovoljava već nas dodatno motivira. Sva sredstva koja Hrvatska ima na raspolaganju iz fondova EU usmjerit ćemo u projekte koji otvaraju nova radna mjesta.

To je najbolji dokaz brige za hrvatske radnice i radnike, za sve hrvatske građane kojima u ime Vlade RH i u svoje ime čestitam Međunarodni praznik rada“, stoji u Prvosvibanjskoj čestitci predsjednika Vlade RH Milanovića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene