Milan Kujundžić
Milan Kujundžić Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u ponedjeljak u Osijeku kako su Vlada i Ministarstvo za početak proizvodnje u Imunološkom zavodu osigurali 30 milijuna kuna i da se za budućnost te tvrtke više ne smije gubiti vrijeme.


Nakon što su Vlada i Ministarstvo osigurali sredstva, počinje renoviranje postojećeg prostora i obnovu medicinske opreme, kako bi se u žurnom postupku počeli proizvoditi poluproizvodi cjepiva, da se "ne bi izgubile licence i kako se ne bi izgubio brend Imunološkog zavoda", rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić prilikom posjeta osječkom Kliničkom bolničkom centru na upite novinara kakva je budućnost Imunološkog zavoda.

Vezani članci Čuvanje uzoraka (Foto: Dnevnik.hr) Otvorena prva banka humanog mlijeka u Hrvatskoj - Investicija teška 8 milijuna kuna Milan Kujundžić (Foto: Pixsell,Patrik Macek) Pacijenti dobivaju SMS-ove s nepoznatog broja: "Svjedočimo najvećem skandalu zloupotrebe osobnih podataka u hrvatskom zdravstvu"

"O ranijim godinama ne mogu i ne volim govoriti. Vjerovatno su ljudi i prije pokušavali, a mi smo sada uspjeli osigurati novac i pokrenuti proizvodnju", rekao je Kujundžić upitan zašto se godinama čeka na rješenje situacije u Zavodu.

"Sada smo žurno osigurali 30 milijuna kuna, trebat će vjerovatno još toliko da bi krenula proizvodnja, ali to već imamo u planu, gdje postoji taj novac", naglasio je ministar zdravstva.

Vezano za početak gradnje nove dječje bolnice u Zagrebu, odgovorio je kako to ne može reći sa sigurnošću jer se oko studije izvodivosti natječu svjetski poznate tvrtke, a što, prema Zakonu o javnoj nabavi, usporava proces.
''Vjerujem da bi, sa svim poteškoćama, gradnja započela u iduće dvije godine'', istaknuo je Kujundžić. (Hina)