Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje renoviranje

Za budućnost Imunološkog zavoda osigurano 30 milijuna kuna: ''Trebat će još toliko novca, ali i to već imamo u planu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u ponedjeljak u Osijeku kako su Vlada i Ministarstvo za početak proizvodnje u Imunološkom zavodu osigurali 30 milijuna kuna i da se za budućnost te tvrtke više ne smije gubiti vrijeme.

Nakon što su Vlada i Ministarstvo osigurali sredstva, počinje renoviranje postojećeg prostora i obnovu medicinske opreme, kako bi se u žurnom postupku počeli proizvoditi poluproizvodi cjepiva, da se "ne bi izgubile licence i kako se ne bi izgubio brend Imunološkog zavoda", rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić prilikom posjeta osječkom Kliničkom bolničkom centru na upite novinara kakva je budućnost Imunološkog zavoda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Organizacija rada Kako će raditi bolnice na dan izbora: Ministarstvo objavilo upute Slika nije dostupna objava u srijedu Neslužbeno doznajemo da će Vili Beroš zamijeniti Milana Kujundžića: ''Ako premijer potvrdi mene, ja ću biti sretan''

"O ranijim godinama ne mogu i ne volim govoriti. Vjerovatno su ljudi i prije pokušavali, a mi smo sada uspjeli osigurati novac i pokrenuti proizvodnju", rekao je Kujundžić upitan zašto se godinama čeka na rješenje situacije u Zavodu.

"Sada smo žurno osigurali 30 milijuna kuna, trebat će vjerovatno još toliko da bi krenula proizvodnja, ali to već imamo u planu, gdje postoji taj novac", naglasio je ministar zdravstva.

Vezano za početak gradnje nove dječje bolnice u Zagrebu, odgovorio je kako to ne može reći sa sigurnošću jer se oko studije izvodivosti natječu svjetski poznate tvrtke, a što, prema Zakonu o javnoj nabavi, usporava proces.
''Vjerujem da bi, sa svim poteškoćama, gradnja započela u iduće dvije godine'', istaknuo je Kujundžić. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene