Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milan Bandić je na proslavi godišnjice svoje stranke na Bundeku istaknuo kako novoj Vladi daju rok od iduća tri mjeseca, za prijedloge projekata, u suprotnom će biti prvi inicijatori preslagivanja unutar koalicije.


Predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na proslavi godišnjice stranke na zagrebačkom jezeru Bundeku istaknuo kako novoj Vladi koju su podržali daju rok od iduća tri mjeseca, a ako u tom roku ne bude prijedloga projekata i očekivane brzine njihove realizacije, kaže da će biti prvi inicijatori preslagivanja unutar koalicije.

Vezani članci Ribe - 2 VIDEO Nevjerojatni prizori s obale Save: Mrtve ribe plutaju uz kopno, ribočuvari zabrinuti - ''Ovo nije prvi put'' Navijači West Ham United-a u Harts pubu na Opatovini - 1 Makljaža u centru Zagreba: Letjeli stolovi i stolci, potukli se navijači West Hama i Dinama?

"I vjerujte mi, naredna tri mjeseca, ako ne bude prijedloga projekata i očekivane brzine realizacije tih projekata, bit ćemo prvi inicijatori preslagivanja unutar koalicije, novog preslagivanja. Ne možemo čekati više. Ja znam najbolje kojim tempom treba ići. Vodimo 16 godina pola Hrvatske, ne može se čekati u nedogled. Šest mjeseci je deadline (krajnji rok) da se pokaže što se treba činiti i raditi, da se naprave istinski projekti za ravnomjerni gospodarski razvoj Hrvatske", poručio je Bandić.

Dodao je da Grad Zagreb nudi svoje projekte zajedno s "našom Vladom i Republikom Hrvatskom". "Mi smo bili, jesmo i ostajemo rješenje. Mi smo za bolji Zagreb i bolju Hrvatsku", istaknuo je.

Na proslavi se osvrnuo i na vrijeme prije godinu dana, 28. ožujka 2015. kada je stranka osnovana a on je tada zbog sumnji u financijske malverzacije bio u remetinečkom istražnom zatvoru. Bandić je na današnjoj proslavi poručio da je nevin, da nije lopov te da će to njegovi odvjetnici i dokazati na sudu u pravnoj državi.

"Nomen est omen - Ime je znak. Kada smo razmišljali, ja na žalost iz Remetinca, kako ćemo nadjenuti ime stranci, ovdje su moji svjedoci - ja sam rekao nemojte ugasiti ideju, doći ću ja, ne bojte se, vratit ću se, znam da sam nevin, istina je spora, ali je dostižna. Oboružan srpljenjem i knjigama, obnovio sam svoju lektiru iz srednje škole, pročitao sam Ivu Andrića i Krležu ponovno, cijeloga. Imao sam vremena. Ne bih to nikome želio da doživi što sam ja doživio, da vas se zatvori i traže dokazi da sam lopov. A ja nisam lopov, ja nikome nikad nisam napravio ništa na žao i nikome ništa uzeo, a najmanje iz proračuna od građana grada Zagreba. Molim vas", istaknuo je Bandić, a što su okupljeni pozdravili pljeskom. Bandić je potom poručio da će to njegovi odvjetnici na sudu u pravnoj državi i dokazati.

Ponovno poručivši kako je "nomen est omen - ime je znak", Bandić je rekao kako ne zna drugo ništa osim raditi i ljubiti čovjeka, biti solidaran s onima koji nemaju a to je i njihova stranka.

"Ja to znam raditi 16 godina najbolje u gradu Zagrebu, to je pola Hrvatske. Ja to znam raditi najbolje u Hrvatskoj - jednog dana ću i to dokazati da mogu. Vjerujte mi", poručio je popraćen pljeskom okupljenih.

"Rad, rad, rad. Solidarnost, solidarnost i solidarnost - je program naše stranke u dvije rečenice. Jel' ima ljepšeg programa. Nema ga. I neka pokažu druge stranke program - naše ime je naš znak. Mi to živimo 16 godina", rekao je.

Svojom stranačkim kolegicama i kolegama poručio je neka nikada ne zaborave na tri stvari: "Uz rad i solidarnost idu čovjekoljublje, domoljublje i Bogoljublje". "Nemojte se toga nikada odreći. To je ono što resi hrvatskog čovjeka i građane Republike Hrvatske".

Kakav je Zagreb grad?

Bandić je rekao da su stvorili grad po mjeri čovjeka, istinsku europsku metropolu te istaknuo kako je ponosan na multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost Zagreba.

"Najmultikulturalniji, najmultikonfesionalniji i najmultinacionalnija europska metropola. Ja sam na to ponosan, to je moj najveći projekt. I Bundek je naš projekt, i Sljeme je naš projekt i Jelkovec je naš projekt i fontane ove prekrasne koje ćemo otvoriti za dva i pol mjeseca su naš projekt. Ali, naš najveći projekt je grad po mjeri čovjeka i grad sretnih ljudi", poručio je Bandić.

Na početku obraćanja, sve nazočne zamolio je da minutom šutnje odaju počast nedavno preminulom potpredsjedniku stranke i njegovom prijatelju Jaši Jakovu Bienenfeldu. Minuta šutnje je prije toga odana i za poginule i nestale hrvatske branitelje i njihove umrle članove, a program je počeo i državnom himnom.

Prije silaska s pozornice Bandić je u nebo pustio bijele stranačke balone te je zatim nastavljeno druženje članova stranke i gostiju na jezeru Bundeku. (Hina)