Zagrebački rotor (Foto: Pixsell, Dino Stanin)
Zagrebački rotor (Foto: Pixsell, Dino Stanin)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da se zagrebački rotor za promet ipak neće zatvoriti 15. prosinca, već bi se to trebalo dogoditi u siječnju 2019. godine.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić još je jednom odgodio zatvaranje zagrebačkog rotora. Nakon što je zatvaranje rotora s 2. studenog pomaknuto na 15. prosinca, čini se da će se njime ipak prometovati do poslije Nove godine.

Vezani članci Milan Bandić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Bandić traži sastanak s Plenkovićem zbog porezne reforme: "To je guljenje kože lokalnim jedinicama" Remetinečki rotor (Foto: Antonio Bronic/PIXSELL) Stotine tisuća kubika materijala: Impresivni podaci s jednog od najvećih gradilišta u Hrvatskoj

U razgovoru za Media servis gradonačelnik se osvrnuo na komentare Zagrepčana kako nema smisla zatvarati rotor u vrijeme Adventa i velikih prometnih gužvi. 

"Kucaju na otvorena vrata, mislim da ćemo to napraviti nakon Nove godine", kazao je Bandić.

Na pitanje zašto je ponovno odgođeno zatvaranje rotora, Bandić je odgovorio da će zatvaranje rotora biti odgađano dok se ne osigura dovoljan protok vozila.

"Sada je rok 15. studeni. Ako to ne bismo mogli osigurati, onda ćemo rotor zatvoriti iza Adventa. Ali, nećemo ga zatvarati dok ne osiguramo dovoljan protok. To je meni važno, ostalo je plod špekulacija", dodao je Bandić.

Podsjetimo, iz Grada Zagreba su nedavno poručili da datum zatvaranja prometa rotorom nije fiksan

"Zahtjev Grada Zagreba, kao investitora, prema izvođačima radova je da se izvođenje radova organizira tako da se ukupni rok izvođenja radova ne produži, a da se postojećim rotorom promet odvija što je moguće duže. Datum zatvaranja prometa rotorom nije fiksan i radovi će se organizirati tako da se promet rotorom odvija što je duže moguće", poručili su krajem listopada iz Grada. 

Uoči zatvaranja zagrebačkog rotora, ovdje saznajte kako se i gdje kretati te koje alternativne prometne pravce koristiti.