Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U punom pogonu

Zagrepčani sitno broje: Iz Grada otkrili kad se otvara dio remetinečkog rotora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju u jutarnjim satima će se provesti puštanje u promet prve uporabne cjeline rotora Remetinec, objavili su iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Prvi automobili na posve otvorenom remetinečkom rotoru proći će već u nedjelju, 26. siječnja, rano ujutro.

Potvrdili su to iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

"U nedjelju u jutarnjim satima će se provesti puštanje u promet prve uporabne cjeline koja obuhvaća cestovne prometnice na rekonstruiranom rotoru, izvedene tunelske podvožnjake i sve pristupne cestovne pravce iz Remetinečke ceste, Dubrovačke avenije, Jadranske avenije i Jadranskog mosta", stoji u priopćenju koje potpisuje pročelnik Dinko Bilić.

Drugi dio čine tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša. Oni će biti gotovi početkom svibnja. 

Pročitajte i ovo Izgradnja rotora bliži se kraju - 8 završno ušminkavanje Radovi su pri kraju: Pogledajte što se krije u utrobi remetinečkog rotora te kad bi njime mogla proći prva vozila

Kako piše Večernji list, promet će se zatvoriti u subotu u ponoć, a do pet ujutro pomaknut će se sva signalizacija i semafori koji su dosad regulirali promet. U 6 ujutro rotorom i tunelima moći će se voziti.

Pročitajte i ovo Zagrebački rotor (Antonio Bronić/PIXSELL) vrijedi do 1. prosinca Opet promjena regulacije prometa oko zagrebačkog rotora: Radovi su ušli u drugu fazu

Remetinečki rotor, čija je obnova počela prije nešto više od godine, stajao je 331,7 milijuna kuna. Većina je došla iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene