U nedjelju u jutarnjim satima će se provesti puštanje u promet prve uporabne cjeline rotora Remetinec, objavili su iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Galerija


Prvi automobili na posve otvorenom remetinečkom rotoru proći će već u nedjelju, 26. siječnja, rano ujutro.

Potvrdili su to iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

"U nedjelju u jutarnjim satima će se provesti puštanje u promet prve uporabne cjeline koja obuhvaća cestovne prometnice na rekonstruiranom rotoru, izvedene tunelske podvožnjake i sve pristupne cestovne pravce iz Remetinečke ceste, Dubrovačke avenije, Jadranske avenije i Jadranskog mosta", stoji u priopćenju koje potpisuje pročelnik Dinko Bilić.

Drugi dio čine tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša. Oni će biti gotovi početkom svibnja. 

Izgradnja rotora bliži se kraju - 8 Radovi su pri kraju: Pogledajte što se krije u utrobi remetinečkog rotora te kad bi njime mogla proći prva vozila

Kako piše Večernji list, promet će se zatvoriti u subotu u ponoć, a do pet ujutro pomaknut će se sva signalizacija i semafori koji su dosad regulirali promet. U 6 ujutro rotorom i tunelima moći će se voziti.

Zagrebački rotor (Antonio Bronić/PIXSELL) Opet promjena regulacije prometa oko zagrebačkog rotora: Radovi su ušli u drugu fazu

Remetinečki rotor, čija je obnova počela prije nešto više od godine, stajao je 331,7 milijuna kuna. Većina je došla iz Europskog fonda za regionalni razvoj.