Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A bit će toga još?

Bandić je naručio tri makete rotora od 227.000 kuna, kaže da mora - zbog Europe

Foto: Antonio Bronić, Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Antonio Bronić, Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Aktualno Galerija Foto: Antonio Bronić, Dalibor Urukalovic/PIXSELL Foto: Antonio Bronić, Dalibor Urukalovic/PIXSELL Novi putevi Remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Novi putevi Remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Grafički prikaz prometne regulacije na Remetinečkom rotoru (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Grafički prikaz prometne regulacije na Remetinečkom rotoru (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zagrebački rotor (Antonio Bronić/PIXSELL) Galerija 1/4 >>
Grad Zagreb oglasio se o maketama rotora Remetinec koje će Zagrepčane stajati 227.000 kuna. Objašnjavaju da je gradnja velikog rotora sufinancirana iz EU-a te da su dužni osigurati vidljivost i promidžbu projekta.

Nakon što su neki mediji prenijeli vijest da je Grad Zagreb naručio izradu makete rotora Remetinec za 227.500 kuna, priopćenjem se oglasio i Grad Zagreb. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVA FAZA RADOVA Pogledajte kojim pravcima voziti nakon nove regulacije prometa na remetinečkom rotoru Slika nije dostupna Moguće poteškoće u prometu Radovi na remetinečkom rotoru ulaze u završnu fazu: Noćas se zatvara čitava zona rotora, a od nedjelje nastupa nova regulacija prometa

Kažu da su u tekstovima izneseni pogrešni zaključci te da se činjenice selektivno i zlonamjerno tumače. 

"Kako je već poznato, projekt Rekonstrukcije Jadranske avenije i Avenije Dubrovnik – rotor Remetinec, vrijedan je 331.651.787,38 kuna, a najvećim dijelom se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (272.813.628,39 kuna) te iz Državnog proračuna (48.143.581,48 kuna)", objašnjavaju i dodaju da je Grad kao kao korisnik bespovratnih sredstava dužan osigurati vidljivost i promidžbu.

"Naime, za svaki EU financirani projekt korisnici sredstava su dužni osigurati vidljivost i promidžbu projekta privremeno (tijekom trajanja projekta) i trajno (po završetku projekta) kako bi se istaknulo da je projekt financiran upravo iz EU izvora. Promidžba te vidljivost projekta se osigurava raznim aktivnostima i na razne načine, od postavljanja tematskih ploča, oznaka i plakata, tiskanja letaka i drugih materijala, organiziranja konferencija, snimanja televizijskih i radijskih spotova i sl., a provode se ovisno o vrsti, opsegu i sadržaju projekta te o njegovim specifičnostima i o mnogim drugim aspektima. Ove aktivnosti su obvezni element svakog EU financiranog projekta", objasnili su u Gradu.

S obzirom da se radi o velikome infrastrukturnom projektu financiranu iz EU sredstava, najvećem do sada u Zagrebu, ali i jednome od najvećih u Republici Hrvatskoj, promidžbu planiraju raznim aktivnostima. 

"Jedna od njih, kojima se planira osigurati trajna vidljivost projekta i nakon njegova završetka su i predmetne makete, odnosno prikaz projekta u umanjenom mjerilu, njih ukupno tri u okviru spomenutog iznosa troška od 227.500,00 kuna. Makete će na sebi imati oznake vidljivosti izvora financiranja te će biti postavljene na različitim lokacijama Gradske uprave", rekli su u Gradu i dodali kako planiraju i druge promidžbene aktivnosti te će se javnost kontinuirano informirati jer je Grad Zagreb kao korisnik bespovratnih sredstava to dužan činiti.

Kako je otkriveno na društvenim mrežama emsicije Strah od slobode Radio Studenta, ugovor je sklopljen s firmom Link-EOP d.o.o., a sve je provedeno postupkom jednostavne javne nabave.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene