Grad Zagreb oglasio se o maketama rotora Remetinec koje će Zagrepčane stajati 227.000 kuna. Objašnjavaju da je gradnja velikog rotora sufinancirana iz EU-a te da su dužni osigurati vidljivost i promidžbu projekta.

Galerija Foto: Antonio Bronić, Dalibor Urukalovic/PIXSELL Milan Bandić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Nova regulacija prometa na remetinečkom rotoru (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) +2 Novi putevi Remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 3

Nakon što su neki mediji prenijeli vijest da je Grad Zagreb naručio izradu makete rotora Remetinec za 227.500 kuna, priopćenjem se oglasio i Grad Zagreb. 

Vezani članci Slika nije dostupna O gužvama na rotoru oglasili se iz Grada Zagreba i najavili nove promjene: "Počinjemo već danas..." Slika nije dostupna Zagrepčani sitno broje: Iz Grada otkrili kad se otvara dio remetinečkog rotora

Kažu da su u tekstovima izneseni pogrešni zaključci te da se činjenice selektivno i zlonamjerno tumače. 

"Kako je već poznato, projekt Rekonstrukcije Jadranske avenije i Avenije Dubrovnik – rotor Remetinec, vrijedan je 331.651.787,38 kuna, a najvećim dijelom se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (272.813.628,39 kuna) te iz Državnog proračuna (48.143.581,48 kuna)", objašnjavaju i dodaju da je Grad kao kao korisnik bespovratnih sredstava dužan osigurati vidljivost i promidžbu.

"Naime, za svaki EU financirani projekt korisnici sredstava su dužni osigurati vidljivost i promidžbu projekta privremeno (tijekom trajanja projekta) i trajno (po završetku projekta) kako bi se istaknulo da je projekt financiran upravo iz EU izvora. Promidžba te vidljivost projekta se osigurava raznim aktivnostima i na razne načine, od postavljanja tematskih ploča, oznaka i plakata, tiskanja letaka i drugih materijala, organiziranja konferencija, snimanja televizijskih i radijskih spotova i sl., a provode se ovisno o vrsti, opsegu i sadržaju projekta te o njegovim specifičnostima i o mnogim drugim aspektima. Ove aktivnosti su obvezni element svakog EU financiranog projekta", objasnili su u Gradu.

S obzirom da se radi o velikome infrastrukturnom projektu financiranu iz EU sredstava, najvećem do sada u Zagrebu, ali i jednome od najvećih u Republici Hrvatskoj, promidžbu planiraju raznim aktivnostima. 

"Jedna od njih, kojima se planira osigurati trajna vidljivost projekta i nakon njegova završetka su i predmetne makete, odnosno prikaz projekta u umanjenom mjerilu, njih ukupno tri u okviru spomenutog iznosa troška od 227.500,00 kuna. Makete će na sebi imati oznake vidljivosti izvora financiranja te će biti postavljene na različitim lokacijama Gradske uprave", rekli su u Gradu i dodali kako planiraju i druge promidžbene aktivnosti te će se javnost kontinuirano informirati jer je Grad Zagreb kao korisnik bespovratnih sredstava to dužan činiti.

Kako je otkriveno na društvenim mrežama emsicije Strah od slobode Radio Studenta, ugovor je sklopljen s firmom Link-EOP d.o.o., a sve je provedeno postupkom jednostavne javne nabave.

 

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju