Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio i izgradnju aqua parka

Bandić: Besplatni udžbenici na klupama do 23. kolovoza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je kako će do 23. kolovoza biti na klupama besplatni udžbenici za svih 57.785 osnovnoškolaca za što će iz gradskog proračuna biti izdvojeno oko 36 milijuna kuna.

'Obveza je svih 13 nakladnika da udžbenike isporuče najkasnije do 23. kolovoza, deset dana prije početka školske godine, a u osnovnim školama od danas će biti organizirano dežurstvo od 8 do 16 sati kako bi se svi udžbenici mogli na vrijeme preuzeti', rekao je Bandić na konferenciji za novinare.

Bandić je napomenuo da će Gradska uprava osigurati besplatne udžbenike i za učenike koji žive u Zagrebu, a školuju se u Zagrebačkoj županiji jer, dodao je, njihovi roditelji također plaćaju porez i prirez u Gradu Zagrebu.

Naglasio je da će udžbenici biti besplatni u školskoj godini 2013/2014., ali i u iduće četiri godine odnosno u mandatu ove gradske vlasti koja je u Zagrebu, podsjetio je Bandić, prije više godina i započela s besplatnim udžbenicima pa prekinula s tom praksom da bi se sada opet s time moglo nastaviti.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana

>> Dogovoreno je: Zagrebački osnovnoškolci svake će godine dobiti besplatne udžbenike

'Osnovno školovanje je obavezno pa bi bilo dobro da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ponovno uvede besplatne udžbenike za osnovne škole u cijeloj državi', poručio je Bandić.

Osnovni komplet knjiga sadrži udžbenike i radne bilježnice za osnovnu školu, ali ne i zbirku zadataka, atlase i mape.

Za srednjoškolce će biti organizirana razmjena udžbenika na platou ispred Muzeja suvremene umjetnosti od 19. kolovoza do 1. rujna, od 8 do 16 sati.

Bandić je ponovio kako ne odustaje od gradnje aqua parka na Bundeku napominjući kako tu ideju prije nekoliko dana nije 'ispalio' tek usput već da je o tome dobro razmislio i dosad posjetio šest-sedam sličnih vodenih parkova u okolici.

'Bit će to aqua park za najmlađe Zagrepčane, one do 10 godina, no bit će raznih sadržaja i za odrasle, poput mini-golfa ili adrenalinskog parka', dodao je.

'Taj aquapark će biti na Bundeku i bit će najljepši i najbolji u ovom dijelu Europe', govori Bandić
 

>> Bandić: 'Ne prestajemo s radovima u Zagrebu!'

Rekao je kako će se aqua park prostirati na 40 tisuća četvornih metara i da će to, ako bude potrebno, proglasiti projektom od javnog interesa, pa će dvije male privatne parcele na taj način biti izvlaštene.

Bandić je najavio kako ujesen računa i s početkom gradnje osnovne škole u Iveru, srednje škole u Jelkovcu i dovršetak bazena na Sveticama.

'Moram vam reći da će se iduće ljeto na bazenu na Sveticama kupati.', govori Bandić (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene