Arhiva (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Arhiva (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Zagrepčane je oko 16 sati uzbunila snažna detonacija, ali panici nema mjesta. Riječ je o MIG-u 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji je u sklopu redovnih vježbi probio zvučni zid.


Snažna detonacija oko 16 sati koja se osjetila na cijelom području Zagreba uznemirila je zagrepčane pa nam je u redakciju stigao niz upita o uzroku. No nema mjesta panici, jer je riječ o vježbama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, tijekom kojih je avion MIG 21 probio zvučni zid

Obavijest o mogućim "zvučnim efektima" stoji i na stranicama Ministarstva obrane. "U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, piloti aviona MIG-21 će tijekom vikenda, u subotu 22. listopada 2016. i nedjelju 23. listopada 2016. u vremenu od 10:00 do 15:00 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida", kaže se u priopćenju.

Iako u obavijesti stoji da će aktivnosti trajati do 15 sati, Ana Bulić, glasnogovornica Ministarstva obrane, rekla nam je da su aktivnosti započele nešto kasnije nego što je planirano zbog prijepodnevne guste magle. 

Letovi su se provodili na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke i Zagrebačke županije, na visini iznad 10.000 metara.