Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Opet kiša: Uz olujno jugo i grmljavinske pljuskove moglo bi biti i poplavljenih riva

Gdje će biti najviše kiše, a gdje će puhati jako jugo, u vremenskoj prognozi otkrila je meteorologinja Nove TV Ana Bago Tomac.

Sutra u prvom dijelu dana bit će još nešto sunčanog vremena, ali prema sredini dana uz povećanje naoblake.

Na Jadranu će već prijepodne lokalno biti više oblaka, ponegdje i slabe kiše. Na obali i otocima vjetrovito, puhat će umjereno do jako jugo koje će poslijepodne pojačati na olujno. Osim jakog vjetra, u cijeloj zemlji poslijepodne će biti i oblačnije i kišovitije nego ujutro.

Pročitajte i ovo Jesen u Zagrebu - 2 VREMENSKA PROGNOZA Slijedi pogoršanje vremena u cijeloj zemlji, ali obilna kiša donosi i nešto dobro

Naoblačenje uz povremenu kišu zahvatit će središnji dio Hrvatske u poslijepodnevnim satima s tim da će glavnina kiše ipak padati navečer. Puhat će slab jugoistočni vjetar, a najviša temperatura porasti će za 3 do 5 stupnjeva u odnosu na danas - bit će između 14 i 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prognoza vremena Stiže nam promjena vremena: Meteorolog otkriva kad i gdje stižu oblaci s kišom

Naoblačenje s kišom zahvatit će krajem dana i istočne krajeve zemlje. Puhat će slab jugoistočnjak i bit će koji stupanj toplije nego proteklih dana - između 15 i 17 stupnjeva.

Najjača kiša padat će na sjevernom dijelu Jadrana, ali lokalno i ovdje u gorskoj Hrvatskoj. Uz kišu pojačat će i jugo koje će krajem dana biti vrlo jako. Uz takvo tmurno i kišovito vrijeme te jaku južinu i biometeorološke prilike bit će nepovoljne.

Jake i obilne kiše bit će krajem dana i na južnom dijelu, a u unutrašnjosti Dalmacije i na krajnjem jugu bit će povremeno i jakih grmljavinskih pljuskova. Puhat će jako do olujno jugo pa bit moglo biti poplavljenih riva, a najviša temepratura od 18 do 21 stupnjeva.

Na kopnu još u četvrtak kišovito, tmurno i oblačno uz umjeren jugozapadnjak.

Od petka prestanak kiše - pljuskova će biti uglavnom samo na istoku zemlje i unutrašnjosti Dalmacije, a bit će i malo hladnije.

Na Jadranu oblačno i kišovito uz lokalne grmljavinske pljuskove, još u četvrtak i petak prijepodne jake i obilne na južnom dijelu. U subotu suho, a uz jačanje bure i malo hladnije

Sutra ujutro još suho, ponegdje uz maglu, a poslijepodne novo naoblačenje i jaka kiša, na Jadranu uz jako do olujno jugo!

 

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene