Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Slijedi pogoršanje vremena u cijeloj zemlji, ali obilna kiša donosi i nešto dobro

Aktualno Galerija Jesen u Zagrebu - 2 Jesen u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Jesen u Zagrebu - 1 Galerija 1/2 >>
Uskoro nam slijedi jače pogoršanje vremena. Prognoze donosi Darijo Brzoja.

Nad našim krajevima sve je više oblaka, zapuhalo je jugo, a kiše na sjevernom Jadranu ima već od jutra. Noćas će je pak biti u većem dijelu zemlje pa će tako barem malo pročistiti i zrak u našoj unutrašnjosti gdje je danima već povećana koncentracija lebdećih čestica, i to kao posljedica stabilne atmosfere i krutih goriva koja još uvijek pretjerano koristimo za ogrjev.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prognoza vremena Stiže nam promjena vremena: Meteorolog otkriva kad i gdje stižu oblaci s kišom

Ciklona koja nam donosi kišu, a i prolazno nešto vjetra, brzo će odmaknuti dalje, no već u srijedu na istom mjestu, u Genovskom zaljevu zavrtjet će se i produbiti nova pa će se nakon prolaznog razvedravanja, kišovito vrijeme ponoviti već sredinom tjedna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vremenska prognoza Pogoršanje vremena na blagdan: Ponegdje će biti i obilnije kiše

Pred nama je dakle, oblačna i kišovita noć, pri čemu oborina lokalno može biti i obilnija, i to prije svega na Jadranu te u predjelima uz Jadran i u gorskoj Hrvatskoj.

Slično će biti i sutra ujutro kad će još uvijek u većini zemlje prevladavati oblačno, no kiše će ipak na zapadu biti sve manje. Iza fronte, vjetar će okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni, dok će na krajnjem jugu još uvijek puhati jugo. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti uglavnom od 7 do 11, a na Jadranu između 13 i 17 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj već prijepodne oborina će postupno prestajati nakon čega očekujemo i djelomično razvedravanje. Prvo na zapadu. Zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 12, 13 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji od sredine dana također manje kiše ili čak suho, no pokoji pljusak bit će moguć i dalje, za što najviše šansi ima na krajnjem istoku. Zapuhat će sjeverozapadnjak, a temperatura će biti od 13 do 16 stupnjeva.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu poslijepodne barem djelomice sunčano. No u gorju te oko Rijeke i dalje bi moglo biti još malo kiše povremeno. Puhat će većinom umjeren jugozapadnjak, a temperatura biti na moru od 16 do 19, a u gorju oko 10 stupnjeva.

U Dalmaciji tijekom dana prolazno smirivanje, a uz sjeverozapadnjak i djelomično razvedravanje. No već navečer ponovno južina. Neće biti posve stabilno, pa bi južnije u regiji i poslijepodne moglo biti pokojeg pljuska. Iako glavninu zapravo očekujemo noćas i sutra ujutro kad kiša može biti i obilna. Danju toplo, u Dalmaciji uz 20-ak stupnjeva.

Srijeda nam nosi još jednu kišnu epizodu. Od sredine tjedna ponovno će prevladavati oblačno, a kiše će najviše biti upravo na prijelazu sa srijede na četvrtak. No ni petak ne izgleda sjajno. Oborina možda neće biti značajna, no neće biti ni sunčano. U četvrtak uz južinu znatno toplije, a onda u petak ponovno niža temperatura.

Na Jadranu isto u drugoj polovici tjedna nestabilno, poglavito na prijelazu sa srijede na četvrtak kad bi moglo biti obilnije kiše i izraženijih grmljavinskih pljuskova. Puhat će jako i olujno jugo, a u petak na sjevernom dijelu bura. Temperatura na moru bez značajnije promjene, cijeli tjedan zadržat će se toplo.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene