Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budite oprezni

Meteorolog otkriva kada će se vrijeme smiriti i što nas očekuje u nadolazećim danima

Meteorolog Darijo Brzoja za Dnevnik Nove TV otkrio je nastavlja li se ovakvo zimsko vrijeme u idućim danima ili nas ipak čeka proljeće.

"Vrijeme više nalikuje sredini ili prvoj polovici ožujka nego travnju, ali ne bi bilo prvi put da se vrijeme ne ponaša prema kalendaru, dosta je zimsko vrijeme. Za ovu situaciju rekli bismo da je to nekakva meteoklasika s obzirom na to da nam se sa sjevera gura jedna anticiklona, jedan hladniji zrak s kontinenta Europe, a na jugu se vrti ciklona, pa onda imamo jak vjetar. Tu su i naše planine koje odrade svoje, pa nastane ova velika bura", rekao je meteorolog Darijo Brzoja. 

Na upit stoji li crveni meteoalarm i za sutra Brzoja je otkrio: "Upozorenje stoji i za sutra, vjetar će biti dosta jak sve do početka srijede. Sutra imamo crveni meteoalarm duž cijele obale, narančasti je za gorsko područje, ali žuti je i za unutrašnjost zemlje s obzirom na to da će i u unutrašnjosti još uvijek biti jakog vjetra."

Pročitajte i ovo Bura - 1 Nalik zimi, a ne proljeću Dramatični prizori s Jadrana: Orkanski udari vjetra, pogledajte i kako je prošla reporterka Dnevnika Nove TV u javljanju uživo

Pročitajte i ovo Zatvorena cesta Crveno i narančasto upozorenje Upozorenje HAC-a: Dijelovi autoceste zatvoreni za sav promet zbog žestoke oluje

Mnogi ovaj tjedan planiraju na put, pa sve zanima kakvo će biti vrijeme.

"Vjetrovito će biti do srijede pa preporučujemo da prije polaska provjere informacije o stanju na cestama i lukama. Od sredine tjedna vjetar će biti slabiji i imat ćemo i sunčanih razdoblja", rekao je meteorolog.

Međutim, Uskrs i uskrsni vikend još nam nije sasvim siguran, možda bude i nekakve kiše.

Bit će toplije, ali i dalje će prva dva tjedna biti ispodprosječno hladna, tek druga dva tjedna travnja očekuje nas povoljnije vrijeme.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene