Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet kontroverzan

Mesiću žao zbog 'idiota' kojem je ispričao vic

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Doživotni bivši predsjednik Stjepan Mesić imao je prvi značajniji javni nastup na konferenciji o retorici i kulturi komuniciranja.

Znakovito je to, jer upravo ćemo njega pamtiti po nekim graničnim javnim nastupima i izjavama. Na one upitne primjerenosti i dobrog ukusa, kaže Mesić, navukli su ga novinari i mislio je da u tim trenucima razgovaraju neslužbeno. 'Ja sam razgovarao s francuskim novinarom i završimo intervju, i sklopimo knjigu, a on me upita, možete li mi reći koji je vic sada aktualan u Hrvatskoj?', objasnio je Mesić.

Pročitajte i ovo Zdravko Strižić nakon kratke i teške bolesti Preminuo novinar Zdravko Strižić Ilustracija Sramotno ponašanje Muškarac u Dalmaciji napao novinarku za vrijeme snimanja: Pokušala pozvati policiju pa ju udario po ruci

Mesić je tom novinaru na početku mandata ispričao neukusan vic o Miloševiću i Tuđmanu, za koji nije niti slutio da će ga ovaj objaviti te sada tvrdi kako mu je žao da je došlo do toga. 'Ja sam rekao, jedan je u zemlji, a jedan ne smije iz zemlje, i to idiotu kažem, njemu kažem što se priča, jedan vic koji nije pristojno ispričati javno i žao mi je da je do toga došlo', istaknuo je Mesić.

Mesić za izjavu 'Dosta mi je ovih sranja', pri kraju mandata, kaže nije očekivao da će biti objavljena, no ipak primjerenim smatra većinu svog predsjedničkog diskursa. Za izjave poput 'Seronje su oni koji me optužuju za udbaštvo', Mesić i danas tvrdi da se takvi ne ljute kad ih se takvima nazove. Ne žali ni što je počastio dnevne novine kad su ga povezale s provizijama za uvoz Gadafijeve nafte. 'Oprema članka u Jutarnjem listu je uređivačka politika, a to je smeće', kazao je još 2003. godine Mesić. Većina mu je ipak oproštena, i prijedlozi za alkotestiranje i bijeli miševi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene