Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Kad je vlast u pitanju, sve je moguće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike, Stjepan Mesić, komentirajući danas, na zahtjev novinara, najnovije spekulacije u tisku o mogućoj koaliciji HDZ-a i HNS-a - rekao je da kada je vlast u pitanju, sve je moguće.

"Sve je moguće, znate, kada je vlast u pitanju sve je moguće", odgovorio je novinarima predsjednik Mesić, koji je danas u Donjoj Pušći posjetio IV. poljoprivredni Božićni sajam.

Pročitajte i ovo Mislav Bago i Jelena Pavičić Vukičević U PETAK PREUZIMA VLAST Što čeka Tomaševića kad preuzme ključeve grada? Pavičić Vukičević poručuje: "Nema nagaznih mina" Dvadeset godina vlasti Vladimira Putina - 5 Dvadeset godina na vlasti Putinu je imidž uvijek bio najvažniji, a pandemija koronavirusa nanijela mu je dosad najveći udarac

Na upit novinara kako se u tisku pojavila informacija da njegovi najbliži suradnici "rade na približavanju stajališta HNS-a i HDZ-a", Mesić je odgovorio da to nije točno.

"To bi bilo jako veliko iznenađenje da moji savjetnici nešto rade, a da ja ne znam. A pošto ja ne znam, znači ne rade na tome", kazao je predsjednik Mesić. 

Ove dvije Mesićeve izjave možete poslušati u priloženom videu.

>> HNS u tajnosti pregovara s HDZ-om?

>> Sanader odbacio tvrdnje o koaliciji s HNS-om

Zamoljen da potvrdi neke novinarske najave da će već sutra početi s drugim krugom konzultacija za sastavljanje Vlade, Mesić je rekao kako je "figurativno, slikovito rekao" da će drugi krug konzultacija početi "od dana završetka izbora".

"Kada završe izbori, a sada će završiti definitivno, ako ne bude
nikakvih primjedbi, mogu početi konzultacije. Hoće li to biti baš (sutra) navečer, ili drugi dan u 12 ili 13 sati nije bitno", rekao je Mesić dodavši kako su mu se za sada najavili samo novinari.

Sutra se, naime, ponavlja glasovanje za izbor zastupnika u šestom sazivu Hrvatskoga sabora na pet biračkih mjesta - na dva biračka mjesta u Zadru, te jednom u Negoslavcima, Murskom Središću i Batini, zbog nekih nepravilnosti u glasovanju na parlamentarnim izborima, održanim 25. studenoga.

Današnji Poljoprivredni Božićni sajam u Pušći, kojeg je posjetio predsjednik Mesić, organizirala je Općina Pušća uz suorganizaciju Odsjeka Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu (HZPSS) Zagrebačke županije, a pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije.

Sajam se od 7. do 9. prosinca održava u športskoj dvorani Osnovne škole Pušća od 12 do 19 sati.

U sklopu sajma održava se i III. izložba rakija Zagrebačke županije, a stručna ocjenjivačka komisija ocijenila je 65 uzoraka rakija 28 izlagača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene