Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Ne mogu nekoga suspendirati zato što bjegunac od hrvatskog zakona mulja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je, odgovarajući na pitanja novinara, odlučno odbacio mogućnost suspendiranja svog savjetnika za sigurnost Saše Perkovića, protiv kojeg je austrijski državni odvjetnik zatražio istražni postupak zbog sumnje da je vršio pritisak na Vladimira Zagorca.

"Ma nemojte, vi bi ste nekoga suspendirali zato što jedan bjegunac od hrvatskog zakona mulja kako bi se zaštitio i ne bi odgovarao za ono za što ga tereti hrvatski sud", kazao je predsjednik Mesić. Dodao je kako bi se Zagorec trebao odazvati hrvatskom sudu ako ga hrvatski zakon poziva. Jer ako se netko borio za Hrvatsku, borio se i za institucije hrvatske države, "drugim riječima on se borio i za hrvatski sud", rekao je Mesić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izjava bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića o Jošku Jorasu. Ekskluzivno: Mesić o Jorasu - slovenski sud je nenadležan Slika nije dostupna Mesićev savjetnik sastao se sa Zagorcem

"Uostalom on ima i najviše odlikovanja, čak i odlikovanje za junačko djelo u ratu, i bilo bi dobro da jedan takav junak dođe pred hrvatski sud za koji se on borio. A to kako će sve završiti, riješit će sud, no nemojte odmah nekoga suspendirati", poručio je predsjednik Mesić.

Komentirajući najavu slovenske populističke udruge "Zavod 25. lipnja 1991" o blokiranju graničnih prijelaza s Hrvatskom kako potpora kontroverznom Jošku Jorasu, predsjednik Mesić je ponovio kako se u ovom slučaju radi o jednom čudaku.

"Ja sam već jednom kazao kako se radi o jednom čudaku ali su me zbog toga napali, a on se jako naljutio" - zaključio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene