Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako izbjegava otići na Bleiburg, predsjednik Mesić, Milanovićev odlazak podržava! Treba otkriti svima, kazao je, kako tamo: nitko nije ubijen zbog nacionalnosti.


Odlazak političkih čelnika u svetišta, kaže predsjednik Mesić, ne smatra predizbornom kampanjom. Milanovićev odlazak na Bleiburg - podržava.

Vezani članci Svečana akademija povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske Milanović: ''Svoji smo, znamo što želimo i kako to postići, a Hrvatska vojska je jedna od važnijih poluga društva'' Obilježena 75. godišnjica Bleiburga - 2 Obilježeno 75 godina od Bleiburga: "Ovo nije mjesto na kojem bi podgrijavali mržnju prema zločincima ili narodima kojima su oni pripadali"

'Dobro je da se Milanović ode pokloniti žrtvama, da na kraju tu prevaru jednom zauvijek otkrijemo i da kažemo nitko nije ubijan tamo zbog svoje nacionalnosti nego zato što se 12 dana nakon završetka rata našao na drugoj strani', kaže Stjepan Mesić.

No za njegov odlazak na Bleiburg je prerano. Kaže ne zna točan broj žrtava. Zato od Vlada Hrvatske i Slovenije traži da to ispitaju. 

>> Milanović na Bleiburgu: 'Ja sam tu zbog žrtava, a ne zbog propalih režima'

No čini se predsjednik ne misli da treba ispitati i najnoviji zahtjev Vladimira Zagorca. 

General pristaje na suđenje zbog dragulja, ali ako sutkinja dođe k njemu u Beč, jer se u Hrvatskoj boji likvidacije.

'Smatrate li da Vladimiru Zagorcu treba izać u susret i napravit izuzetak?', kaže Mesić.