Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Mesić ima potpuno pravo u vezi ZERP-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Damir Kajin kazao je da u raspravama oko uvođenja Zaštićenog ribolovno-ekološkog pojasa (ZERP) jedini u hrvatskoj politici ima potpuno pravo predsjednik Republike Stjepan Mesić te istaknuo da ga u potpunosti podržava.

Kajin je rekao da je ispravan Mesićev stav da do ulaska Hrvatske u EU Hrvatska sa susjednim zemljama treba dogovoriti odnose vezane uz zaštitu Jadrana, a da ne treba inzistirati na provedbi ZERP-a. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić: 'Havarija broda dokaz je da je potrebna kontrola Jadrana' Slika nije dostupna Mesić: Za ZERP se može naći rješenje povoljno za sve

Kajin je rekao da se treba postići dogovor da svaka zemlja svojom policijom ili srodnim službama kontrolira ribolov i ekološku zaštitu mora na svom prostoru.

Rekao je da Hrvatska može proglasiti ZERP, ali da ga ne može provesti ni štititi. Temeljni problem vezan uz ZERP u Hrvatskoj je, kazao je, što mu se od prvog trenutka pristupalo zbog politikantskih, a ne nacionalnih interesa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene