Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi da nije utjecao na Miličevića

Mesić: Čudim se Rončeviću, mogao je biti malo ozbiljniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić opovrgnuo je danas tumačenja da je utjecao na bivšeg v.d. glavnog inspektora obrane Jozu Milićevića kod kontrole MORH-ove nabavke vojnih kamiona 2004., za što ga je danas neizravno optužio tadašnji ministar obrane Berislav Rončević.

Rončević je, naime, na sjednici saborskoga istražnog povjerenstva koje istražuje tu nabavku, na pitanje Krešimira Ćosića na čiji se nagovor Milićević 'upustio u avanturu nezakonitog nadzora', podsjetio da postoje četiri autoriteta - ministar, načelnik Glavnog stožera, Vlada i Predsjednik Republike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije smio nadzirati ministra HDZ i HSS iskaz generala Miličevića proglasili nevjerodostojnim Slika nije dostupna Odbor za obranu odlučio Sabor će istražiti Rončevićevu nabavu 39 kamiona

'Pročitao sam iskaz generala Lucića da on kao glavni inspektor nikad nije nadzirao civilni sektor pa mogu zaključiti da mu on to nije rekao. Ja mu to nisam rekao, Vlada nije. Ja ne znam tko jest', odgovorio je Rončević.

'Malo se čudim bivšem ministru, mogao je biti malo ozbiljniji', rekao je Mesić novinarima nakon sastanka državnog vrha s parlamentarnim strankama, upitan da prokomentira Rončevićeve tvrdnje. Kazao je kako mu je 'već dosadilo' da netko razmišlja i nagađa o tome je li na koga utjecao.

Nikakav utjecaj na generala Miličevića nisam imao

'Ja nikakav utjecaj na generala Miličevića nisam imao, niti sam znao da on inspicira Ministarstvo obrane u tom predmetu', naglasio je i dodao kako ne zna ni 'koje su se firme natjecale za prodaju kamiona'.

Ponovio je pritom kako je jedino što je od tadašnjeg ministra Rončevića tražio bilo da utvrdi zašto su kamioni kupljeni izravnom pogodbom, iako je prethodno utvrđeno kako nema novaca.

'Od njega ja ništa drugo nisam tražio, nego ako je vođena procedura natječaja, ako je utvrđeno da nema novaca, a drugi se dan plaća sve avansom, da treba utvrditi zašto je to tako. Ja ništa drugo nisam tražio', rekao je Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene