Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Komisija za pomilovanja trebala bi razmotriti molbu za pomilovanje Hrvoja Petrača, a kuloari tvrde da mu je predsjednik Stjepan Mesić sklon izaći u susret.


Petrač je molbu za pomilovanjem podnio u srpnju, a spis je Mesiću predan uoči prošle sjednice, piše Večernji list. Prema Zakonu o pomilovanju Ministarstvo pravosuđa predsjedniku države prosljeđuje molbu za pomilovanje uz koju ide izvještaj o kaznenom djelu, podacima o izvršenju kazne, ponašanju tijekom njezina izvršenja, te procjenu o tome kako će ona utjecati na zatvorenika.

>> Potvrđeno: Petrač od Mesića traži pomilovanje

Vezani članci Slika nije dostupna Predsjednik Mesić Petraču odbio pomilovanje Slika nije dostupna Petrač pretvrd orah za Mesićevu komisiju za pomilovanja

U Petračevu slučaju, kako doznaje Večernji, ministar Ivan Šimonović strogo je protiv pomilovanja, zbog njegovog ponašanja tijekom izvršenja kazne u Lepoglavi, kada je Petrač uživao u nizu pogodnosti koje ne spadaju u zatvorski režim. No, konačna je odluka na predsjedniku države. Petrač je u zatvoru od 2005. godine zbog otmice sina Vladimira Zagorca i iznude, a odsluženje zatvorske kazne istječe 2013. godine.