Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od 17:26 do 17:31 sati iz Hrvatske, a napose Zagreba i okolice pa prema granici sa Slovenijom, golim će okom biti vidljiva Međunarodna svemirska postaja, objavio je na Twitteru astronaut Ignazio Magnani.


Ignazio Magnani, talijanski astronaut na Međunarodnoj svemirskoj postaji, objavio je jutros na Twitteru kako će danas poslijepodne, od 17:26 do 17:31, iz Hrvatske, a napose Zagreba i okolice pa prema granici sa Slovenijom, biti golim okom vidljiva ta svemirska postaja.

Vezani članci Slika nije dostupna Astronaut Scott Kelly se vratio na Zemlju, doznajte zašto je baš on važan za NASA-u Slika nije dostupna Gorila na ISS-u: 'Mislio sam da imate sve pod kontrolom tamo gore?'

 Međunarodna svemirska postaja služi kao laboratorij s mikrogravitacijskim uvjetima u kojima posada izvodi eskperimente s područja biologije, ljudske biologije, fizike, astronomije i meteorologije. Koristi se i za testiranje sustava svemirskih brodova koji će se koristiti za ljudske misije na Mars. Postajom upravljaju ekspedicijske posade, a naseljena je od 2. studenog 2000. godine.

Postaja kruži oko Zemlje na visini od 278 km do 460 km, a prosječna brzina joj je 27.724 km/h. Posadu čini šestero astronauta, a zadnji je put iznad Hrvatske preletjela u travnju ove godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju