Hitna pomoć, ilustracija
Hitna pomoć, ilustracija Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Pixsell

Maturantici je u Makarskoj pozlilo tijekom pisanja eseja. Lokalni mediji navode kako učionica nije bila klimatizirana, a esej se piše u trajanju od dva sata i 40 minuta.


U makarskoj Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića jednoj je učenici danas pozlilo prilikom pisanja eseja iz hrvatskog jezika, koji traje 2 sata i 40 minuta. Iako su u školi djevojci odmah pružili pomoć te joj dali vode, u jednom je trenutku izgubila svijest.

Vezani članci Toplinski val u Kanadi - 1 VIDEO Rekordne vrućine u Kanadi odnijele 25 života, zabilježene ekstremne temperature: ''Nužno je da provjeravamo jedni druge'' Antun Čačić - 1 Toplinski valovi redaju se jedan za drugim, provjerili smo kakvo je stanje u ambulantama zadarske hitne pomoći: ''Ljudi precijene svoje mogućnosti i ove vremenske uvjete''

U ambulanti Hitne pomoći primila je infuziju te je potom, nakon što joj se stanje stabiliziralo, puštena kući. Situacija bi sasvim sigurno bila drugačija da je učionica u kojoj je pozlilo maturantici bila - klimatizirana, piše Makarska danas.

Kako navodi taj lokalni portal, škola ima samo neke klimatizirane učionice, a prilike na vrhuncu toplinskog vala zasigurno nisu pogodne za višesatni boravak u takvim prostorima, pod maskom i uz zabranu nošenja kratkih hlača.