Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupio super-stroj

NE BJEŽE SVI IZ HRVATSKE 18-godišnjak postao direktor i želi zapošljavati mlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Baranje sve više mladih odlazi trbuhom za kruhom, ali ne i 18-godišnji Hrvoje Jumić koji svoju opsesiju pretvara u biznis.

Milenko Jumić iz baranjskog mjesta Grabovac odlučio je uz pomoć partnera iz Donjeg Miholjca pomoći 18-godišnjem sinu Hrvoju otvorivši mu tvrtku Bio-polje, a sve kako bi ga zadržao kod kuće i omogućio mu da živi od poljoprivrede.

'Osim tu i tamo gimnastike, bavljenje poljoprivredom mi je opsesija. Još od prije nekoliko godina sam orem, sijem, tanjuram i obavljam druge poljoprivredne poslove', kaže Hrvoje koji je ove godine završio srednju poljoprivrednu školu u Osijeku.

Premda još nije dobio ni svjedodžbu, postao je direktor. Prva mu je investicija nabava višenamjenskog stroja njemačke tvrtke Zumhammer, specijaliziranog za gnojidbu.

'Koliko znamo, ovo je jedini takav stroj u Hrvatskoj, a ako nije jedini, onda je među rijetkima. Upravo stoga smo ga dobili nešto povoljnije, kako bi se proizvođač probio na hrvatsko tržište. Njime polako zaokružujemo priču oko ekološke gnojidbe, koja je znatno bolja i učinkovitija od one mineralnim gnojivima', pojasnio je Hrvoje koji s obiteljskim gospodarstvom i ostalim OPG-ovima u njihovom vlasništvu obrađuju približno 240 hektara zemljišta.

Žele graditi silose te nabaviti petstotinjak rasplodnih krmača i krenuti s intenzivnijim bavljenjem stočarstvom na način kako se to nekada radilo u Baranji, a želi i otvarati nova radna mjesta, piše Glas Slavonije.
 

Pročitajte i ovo Turisti sve više odlaze u Slavoniju - 2 Novi rekordi Obaraju se rekordi: Ova hrvatska regija ima onaj X faktor koji turisti cijene, a i cijene su pristupačne Divljač uništava usjeve, ilustracija - 1 Problemi s divljači Baranjci se bore s golemim štetama: "Odgrizu glavu dok je mlado, sočno i poslije od toga nema ništa"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene