Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikati poručuju:

'Banke su najveći krivci za nevolje građana i gospodarstva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga sindikata pozdravlja namjere iz Vlade koje idu za olakšavanjem financijskog položaja građana, no držimo da put kojim se to kani ostvariti nije pravi, poručili su iz tog sindikata priopćenjem koje su poslali redakcijama.

'U uvjetima rekordne nezaposlenosti i prezaduženosti građana, sukoba sa seljacima i industrijskim radnicima (brodogradnja) i sve bržeg propadanja gospodarstva, Vlada nema spremnosti ići u odlučniji obračun s bankama koje su najveći krivci za nevolje hrvatskih građana i gospodarstva. Preko milijun prezaduženih građana s pravom od Vlade očekuje poteze koji im mogu omogućiti stvarni izlaz iz spirale dugova, ali i poteze koji će dovesti do stvaranja novih vrijednosti i otvaranja radnih mjesta', stoji u priopćenju HUS-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

'Propuštanjem oporezivanja financijskih transakcija Vlada se svjesno u korist banaka odriče prihoda državnog proračuna, čije se sve veće rupe nastoje zakrpiti daljnjim zakidanjem građana i gospodarstva', zamjeraju u sindikatu.

>> Slavko Linić će vam određivati minus na računu: 'To je za korist građana'

'Propuštanjem uvođenja restrikcija u određivanju kamatnih stopa po uzoru na zemlje iz kojih dolaze banke koje djeluju u Hrvatskoj, Vlada građane izlaže daljnjem grabežu banaka, a gospodarstvo čini nekonkurentnim stranome. Propuštanjem uvođenja razumnih restrikcija u uvozu nekvalitetne hrane koju može nadomjestiti domaća proizvodnja, Vlada pokazuje manjak brige za zdravlje građana i opstojnost hrvatske poljoprivrede', stoji dalje.

'Konačno, propuštanjem uvođenja osobnog bankrota, Vlada pokazuje da je njena nebriga za gospodarstvo ustvari zanemariva ako je usporedimo s tretmanom građana. Nadamo se da će jučerašnje najave ministra Linića ipak doživjeti određene korekcije kako se Vladina namjera olakšavanja egzistencije građanima u realizaciji ne bi pretvorila u nešto posve drugo', stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene