Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija ministra branitelja

Matić o izrućenju Veljka Marića: Svi smo zadovoljni, pregovori su urodili plodom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar branitelja Predrag Matić izrazio je u srijedu zadovoljstvo izručenjem hrvatskog branitelja Veljka Marića Hrvatskoj.

"Svi smo zadovoljni, najviše Veljko sam i njegova obitelj", izjavio je Matić novinarima uoči sjedice Vlade. Dodao je da su pregovori koje su prije nekoliko godina pokrenuli bivši predsjednik Ivo Josipović i on sam urodili plodom.

Pročitajte i ovo Nestali, ilustracija Traži se još 1805 nestalih Identificirani posmrtni ostaci hrvatskog branitelja iz masovne grobnice kod Vukovara Slika nije dostupna Izrazio optimizam Predragu Matiću u Srbiji obećali pomoć u rješavanju slučaja Veljka Marića

"Ova Vlada je to dovršila i nadam se da nitko to neće koristiti u politikantske svrhe i reći da je i ovo neki od hrvatskih predizbornih trikova", izjavio je Matić.

MILJENIĆ ZADOVOLJAN 'Ovo je čista sudska odluka, bez 'deala' i politike'

Na upit novinara ima li još takvih primjera, ministar je odgovorio kako misli da nema kada je riječ o hrvatskim braniteljima.

Na pitanje o mogućim novim prijavama protiv Veljka Marića u Srbiji kazao je kako to nije pitanje njegova resora, pa o tome ništa ne zna.

Marić, koji je u Srbiji pravomoćno osuđen za ratni zločin na 12 godina zatvora, u utorak je iz zatvora u Beogradu prebačen u Hrvatsku na odsluženje ostatka kazne. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene