Klapa Hrvatske ratne mornarice "Sv. Juraj" ove godine na poseban način je odlučila obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara pa su u tjednu uoči tužne obljetnice predstavili pjesmu "Molitva za ravnicu"


Voditelj klape svetog Juraja Marko Bralić rekao je kako su odlučili snimiti pjesmu jer su svake godine sudionici kolone sjećanja u Vukovaru te imaju snažne osjećaje kada je taj grad u pitanju.

Vezani članci Ispovijest Vukovarke - 1 Hrvatskim vlastima nedostupan silovatelj iz ratnog Vukovara uhvaćen je kamerama Provjerenog. Žrtva ga je prepoznala: "Pitao me jesam li trudna..." Primopredaja novčanog dijela nagrade u Vukovaru (Foto: Grad Vukovar) Poručnik bojnog broda novčani dio nagrade poklonio obitelji vojnog invalida s desetoro djece

„Imamo duboko poštovanje prema žrtvi Vukovara i hrvatskim braniteljima i ova je pjesma svojevrstan naš poklon Vukovaru i području ravnice“ dodao je.

Bralić je objasnio i kako ih veseli što je pjesma nastala u suradnji s Vukovarskim studiom s kojim su snimili i spot. „U tjednu obljetnice spot je dostupan i premijerno ćemo ga pokazati tu u Dnevniku Nove TV“ rekao je voditelj klape.

Istaknuo je kako je Vukovar oltar domovine. „Tamo se hodočasti, Vukovar je branik domovine i u Vukovaru se obranila Hrvatska. Svi branitelji i svi oni koji vole zemlju dolaze se pokloniti žrtvi Vukovara na hodočašću domoljublja“ zaključio je Bralić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr