Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traže pomoć vlasti

Pravni savjetnik roditelja uhićenih Boysa u Dnevniku Nove TV otkrio da su procurile opasne informacije. Apelirao da se zatvorenike ne razdvaja

Tragediju u Grčkoj prokomentirao je i Mario Medak, pravni savjetnik 30-ak roditelja Bad Blue Boysa.

"Obratili su mi se roditelji hrvatskih državljana uhićenih u Ateni s obzirom na izjave njihovih odvjetnika koje su čuli putem medija. Izjave koje apeliraju na to da se hrvatske vlasti angažiraju oko ovog predmeta, imaju u vidu prvenstveno njihovu sigurnost u grčkim zatvorima", rekao je Mario Medak, pravni savjetnik 30-ak roditelja pritvorenih Bad Blue Boysa.

"Oni ukazuju na presumpciju nevinosti i ukazuju na to da im tamo neće biti osigurano pravo na pošteno suđenje koje naznačeno u Europskoj konvenciji o ljudskim pravima", poručio je pravni savjetnik za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Dr. Aldenita Matić Krvavi ubilački pohod Psihijatrica o onima koji su lajkali prijenos ubojstva: ''Dio agresivnosti vjerojatno imaju i oni''

Istaknuo je da su se roditelji potaknuti takvim izjavama danas obratili gotovo cijelom državnom vrhu da učine sve o njihovoj moći i da pomognu uhićenima.

"Moramo poštivati presumpciju nevinosti, ne možemo ulaziti u to je li netko kriv ili nije, o tome će se osigurati u sudskom postupku. Hrvatskim državljanima je bitno osigurati sigurnost. Da smrt grčkog državljanina ne eskalira još većim nasiljem po grčkim zatvorima", objasnio je Medak.

Mario Medak, odvjetnik Mario Medak i voditelji Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV

"Moram istaknuti da su mi roditelji i članovi obitelji rekli da izražavaju sućut i žaljenje obitelji preminulog i da mole hrvatsku vlast da se uključe u ovaj postupak i da im se putem kolega osigura sigurnost i da ih se ne razdvaja, ne šalje okolo po grčkim zatvorima gdje bi bili smješteni u zatvorske jedinice s drugim zatvorenicima gdje može doći do eskalacije", napomenuo je. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Kritizirao i Schmidta Dodik nakon podizanja optužnice nazvao Milanovića: ''BiH trapavo vođena kolonija''

"Neki su se čuli s obiteljima. Tu ima jako puno mladih osoba od 18 do 21 godinu kojima da se sudi u Hrvatskoj, sudilo bi se sukladno Zakonu o sudovima za mladež. Čini mi se da je u Grčkoj ta dob do 25. godine, oni bi u svakom slučaju trebali imati poseban tretman", kazao je Medak. 

"Nažalost, dogodilo se da su izašla imena svih uhićenih s imenima roditelja s osobnim podacima, adresama i tako nešto smatram neprimjerenim. Da se to dogodilo u Hrvatskoj bilo bi kaznenih postupaka", zaključio je. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene