Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Za Dnevnik Nove TV

Štrbac iz Atene o kontradiktornim informacijama sa suda: ''Prije 10 minuta je stigla vijest…''

Aktualno Galerija Grčka policija - 4 Grčka policija - 4 Foto: Vijesti u 17 Barbara Štrbac, reporterka Nove TV Barbara Štrbac, reporterka Nove TV Foto: Vijesti u 17 Grčka policija - 3 Grčka policija - 3 Foto: Vijesti u 17 Grčka policija - 2 Grčka policija - 2 Foto: Vijesti u 17 +0 Grčka policija - 1 Galerija 1/5 >>
Dan nakon što je grčki sud donio odluku o zadržavanju 26-orice hrvatskih navijača, jutros je onamo dovedena i druga skupina uhićenih.

Mnogi strahuju da im suđenje u prijestolnici Grčke, gdje se stvorila svojevrsna medijska hajka, neće biti pravično, a na to upozoravaju i tamošnji odvjetnici. Upravo zbog toga, obitelji uhićenih poslale su otvoreno pismo predsjedniku Republike, premijeru i pučkoj pravobraniteljici. Boje se da njihovi najbliži u grčkim zatvorima neće imati pripadajuća prava, zbog atmosfere linča u grčkoj javnosti, te traže svu diplomatsku i pravnu pomoć.

"Dosad se nismo obraćali javnosti, ali sada smo suočeni sa situacijom za koju trebamo pomoć hrvatskog Veleposlanstva. Imamo ljude koji će ići u zatvor, oni nisu kriminalci, oni su navijači i mladići od 19 do 21 godinu. Idu u napučene zatvore, gdje može biti odmazde drugih navijača", rekao je Athanassios Kaimanakis, odvjetnik većine hrvatskih navijača.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Tragedija u Grčkoj Milanović o BBB-ima u pritvoru: ''Sad ih trebaju pustiti, veliku većinu...''

U Ateni je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

"Ako gledamo kako je protekao jučerašnji dan, kako protiče današnji dan, poprilično je jasno da nitko od pritvorenih neće tako skoro na slobodu. To ne treba čuditi jer ovdje je i pritisak medija i javnosti poprilično velik i gnjev je jako velik. Jedan mladi život je izgubljen", izvijestila je.

Odvjetnici smatraju da je ovo jedna politička odluka ne bi li se skrenula pozornost s činjenice da policija nije spriječila sukob za koji je znala.

"Jedan je odvjetnik išao toliko daleko da je rekao da je to politički proces. Izrazio je svoje žaljenje i rekao je da je rezigniran da se tako nešto događa u jednoj Grčkoj, koja ima toliko dugu političku povijest, u zemlji u kojoj je nastala demokracija. Kaže - u Grčkoj se to ne bi smjelo dogoditi", ispričala je Štrbac.

Mediji ne biraju sredstva ne bi li ocrnili Bad Blue Boyse.

Pročitajte i ovo Posljedice požara na Havajima - 3 Otvorena istraga U požaru na Havajima najmanje 80 mrtvih, bijesni građani traže krivca: "A gdje je vlast? Gdje su oni?"

"Jedna je televizija čak pustila scene iz igranog filma Metastaze ne bi li time pokušala dokazati da Boysi imaju fašističku i nacističku orijentaciju. Sve to zaista pridonosi atmosferi linča", rekla je reporterka.

Sada se nameće pitanje sigurnosti onih koji moraju ostati u zatvorima.

"U grčkim zatvorima mnogo je i plaćenika, mnogo je navijača AEK-a. Strahuju i od navijača Olimpyakosa koji nisu u sukobu s Boysima, ali su bratski klub s Crvenom Zvezdom koja pak ima dugu povijest sukoba s Boysima", ispričala je.

Za pet dana privedeni se mogu žaliti i tada će se znati više.

"Svaka nova informacija je nova kontradikcija"

"Svaka nova informacija je nova kontradikcija", rekla je Barbara Štrbac u javljanju u Dnevniku Nove TV i dodala: "Prije 10 minuta izašao je odvjetnik koji brani najveći dio Hrvata, njih čak 90. On je pak rekao da se u ovom trenutku neće žaliti jer još nisu obrađeni svi dokazi. Dok se ne obrade svi dokazi, dok se detaljno ne prouče sve snimke koje bi mogle otkriti tko je potencijalni ubojica nema smisla ponovno se žaliti."

Samo riskira da dobije još jednom isti odgovor da se njegova žalba odbija.

To bi značilo da u tom trenutku ima dvije negativne odluke protiv svojih štićenika i ne želi krenuti u tom smjeru, pojasnila je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene