Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dva tjedna pedaliranja

Bojan Glavašević biciklom krenuo na put od čak 1573 kilometra: "Na ovo sam se odlučio..."

Bojan Glavašević
Bojan Glavašević Foto: DNEVNIK.hr
Bojan Glavašević na svom putovanju biciklom od Bruxellesa do Zagreba koji će trajati dva tjedna planira i uspoređivati cijene životnih namirnica u zemljama kroz koje prolazi s onima u Hrvatskoj.

Kandidat SDP-a na izborima za Europski parlament koji će se održati 9. lipnja ove godine Bojan Glavašević krenuo je u završnicu kampanje - biciklom. Put između Bruxellesa i Zagreba dugačak 1573 kilometra, a cilj mu je prevaliti ga u dva tjedna.

Na ovaj put sam se odlučio kako bismo podignuli svijest o tome da europarlamentarci nisu samo ljudi koji odu i onda ih nema pet godina, nego da ima nas koji planiramo i te kako biti prisutni u Hrvatskoj”, rekao je Glavašević na trgu ispred Europskog parlamenta u Bruxellesu odakle je započelo ovo putovanje.

Glavašević će se zaustavljati u gradovima i mjestima te razgovarati s našim ljudima o razlozima zbog kojih su se iselili iz Hrvatske, kao i o tome koji uvjeti su nužni da se eventualno vrate.

“Pitat ćemo ih kako im je, što misle o tome da su važan dio razgovora u hrvatskoj politici, ali nisu sugovornici u tom razgovoru i pokušat ćemo im kroz ovu kampanju dati glas”, kazao je Glavašević.

Pročitajte i ovo Nova vlada desnija vlada Ovako o novoj hrvatskoj vladi pišu svjetski mediji

Osim toga, planira i uspoređivati cijene životnih namirnica u zemljama kroz koje prolazi biciklom s onima u Hrvatskoj kako bi progovorio o temama koje najviše zanimaju naše građane, a to su životni standard i priuštivo stanovanje.

Zaključio je kako će mu, bude li izabran u Europski parlament, prioriteti osim ovih koje je naveo, biti i politika hrane, kvaliteta života, pitanja slobode medija i zaštite manjina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene