Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan nakon izglasavanja

Jandroković o ministrima iz Domovinskog pokreta: "Na njima je da pokažu koliko dobro znaju voditi svoje resore"

Gordan Jandroković
Gordan Jandroković Foto: Damir Krajac/Cropix
Ne očekujem da će nova Vlada imati sto dana mira, kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u subotu da ne očekuje "sto dana mira" za novu Vladu već nastavak političke borbe, a od DP-ovih ministara dobar i kvalitetan rad, dok je za oporbu rekao kako tamo postoje razboriti, ali i izrazito destruktivni ljudi.

"Nekad je bio običaj da nova Vlada dobije sto dana mira, ali čini mi se da u današnje vrijeme nemaš niti sto minuta, nego odmah moraš pokazati što znaš", rekao je Jandroković novinarima na Mirogoju na obilježavanju 79. obljetnice Blajburške tragedije.

Stoga ne očekuje "sto dana mira" već nastavak političke borbe, a od nove Vlade da nastavi s jačanjem međunarodnog položaja Hrvatske, politikom zaštite nacionalnih interesa, mjerama za sigurnost, stabilnost i čuvanje životnog standarda hrvatskih ljudi, te povećanja plaća, mirovina i zaposlenosti.

Od DP-ovih ministara, od kojih su dvojica bivši HDZ-ovci, Jandroković očekuje da će dobro i kvalitetno raditi svoj posao.

Upitan hoće li se za njima vući repovi jer mediji već pišu o plinskom biznisu novog ministra gospodarstva Ante Šušnjara, rekao je da nema informacija o tome, a nada se kako će toga biti što manje.

"Ministri imaju demokratski legitimitet, a na njima je da pokažu koliko dobro i kvalitetno znaju voditi svoje resore. Očekivanja prema svima koji su preuzeli jučer odgovornost su visoka i vjerujem da će svi pokazati da mogu uspješno voditi svoje resore", rekao je Jandroković.

Pročitajte i ovo Bojan Glavašević dva tjedna pedaliranja Bojan Glavašević biciklom krenuo na put od čak 1573 kilometra: "Na ovo sam se odlučio..."

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća kod Zeline - 3 Četvero ozlijeđenih FOTO Teška nesreća kod Zeline: Ljude su izvlačili iz potpuno smrskanog automobila

Teško mu je bilo reći hoće li oporba pozitivno odgovoriti na dijalog na koji ju je pozvao premijer Andrej Plenković prilikom predstavljanja nove Vlade i programa.

"Postoje u oporbi razboriti ljudi koji su spremni na razgovor, koji su spremni u političkom dijalogu tražiti najbolja rješenja, ali vidite da postoji dio političara u oporbi koji su izrazito destruktivni, koji ne teže apsolutno nikakvom dogovoru, nego grubim riječima, pretjerivanjem u optužbama, jednostavno ruše sve ostalo", kazao je.

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved rekao je kako je već za ponedjeljak sazvana prva sjednica Vlade te je uvjeren da će Vlada odraditi cjelokupni mandat.

"U potpunosti smo usuglasili sva bitna područja s našim koalicijskim partnerima", rekao je podsjetivši na ciljeve da Hrvatska bude uspješna, vitalna, pravedna, održiva, te posebice da bude sigurna s obzirom na okruženje puno nesigurnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene