Jedna od osumnjičenih priznala je da je sve radila po nalogu Škugora, koji je joj je bio i nadređeni. Šteta za Inu prelazi milijardu kuna, a procurili su razgovori koje je policija snimala između Škugora i Husića.


Direktorica tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić priznala je na ispitivanju u USKOK-u što joj se stavlja na teret. U svojem iskazu priznala je da je sve radila po nalogu Škugora, koji je joj je bio i nadređeni, neslužbeno doznaje 24sata.

Vezani članci Ilustracija Repovi krađe u Ini se šire: Tko je već izašao iz Remetinca, a tko će još malo brojati rešetke? Damir Škugor priveden na ispitivanje u USKOK Malverzacije teške milijardu kuna: U tijeku je posljednji pretres, očekuje se odluka o istražnom zatvoru

Tijekom ispitivanja Ratkić je rekla da se ona izborila za maržu oko pola eura po megavatsatu, tako da je OMS - Upravljanju prodavala za 20-ak eura.

Tom izjavom Ratkić je pokopala obranu Škugora, zaduženog za trgovinu plinom, koji je tvrdio da on ne zna kome je plin dalje prodavan i po kojoj cijeni.

Snimani razgovori

"Imam nešto para viška ... Ne točim u ono u čemu je otplata na predugi rok, bolje da se pare vrte ... Na dugom roku se može svašta zakomplicirat', što kraći rok, makar i manje para." Tako je pričao  suvlasnik OMS - Ulaganja, okrivljeni Goran Husić u srpnju ove godine, što su snimili istražitelji, a u tom razgovoru on opisuje kako od zarade na trgovini prirodnim plinom ulaže u kupnju nekretnina u Zagrebu i na moru, otkriva Jutarnji.

"Mi raspolažemo s izuzetnom količinom sredstava, pa smo konkurentni", rekao je svojem partneru iz tvrtke odvjetniku Josipu Šurjaku prošloga tjedna kada su razgovarali o planu da uđu u trgovanje plinom i na austrijskoj burzi.

No, ni jedan ni drugi nisu znali da ih se prisluškuje te da je istraživanje ovog slučaja započelo u lipnju ove godine, nakon što je Ured za sprječavanje pranja novca 2. lipnja obavijestio USKOK o sumnjivim transakcijama koje je uočio.

U akciji koju su u subotu pokrenuli USKOK i policija na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju