Udruga oboljelih branitelja istočne Slavonije krenula je u akciju prikupljanja pomoći za teško bolesnu kćer njihova člana Gabora Bognara.


16-godišnja Marcela boluje od rijetke bolesti koja uzrokuje propadanje mišića i neurološke smetnje.

Vezani članci Apel oboljelih od rijetkih bolesti (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Lijek koji bi im doslovno spasio život postoji, no u Hrvatskoj je nedostupan zbog novca Kristina Šalov-Tadić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Na vagi između života i smrti, a država im ne da lijek: "Po statistici, do smrti dolazi u 25. ili 30. godini. Meni su 22, pa je matematika jednostavna"

U posljednjih godinu dana djevojčica je vezana uz krevet i ovisna o tuđoj pomoći. Postoji nada za izlječenjem u Turskoj. Za jednomjesečnu terapiju u turskoj bolnici, kao i troškove putovanja, potrebno je prikupiti oko 50.000 kuna. Prikupi li se dovoljno novca, uz Marcelu, na liječenje u Tursku išao bi i Goran Brozina, vojni invalid koji je u ratu ostao bez noge. Njemu bi turski liječnici pokušali spasiti drugu nogu, kojoj prijeti amputacija.

"Cifra iznosi 7.000 eura sa svim troškovima. To bi bilo 52, 3 tisuće kuna. Nije to Bog zna kolika cifra, ali za čovjeka koji ima mirovinu 2,5 do 3.000 kuna to je jako velika cifra“, kaže Damir Gržan, Udruga oboljelih branitelja Istočne Slavonije.

Svi oni koji žele pomoći Marceli mogu se javiti Hrvatskoj udruzi osoba s amputacijom ekstremiteta Novi korak iz Osijeka. Račun je otvoren u Zagrebačkoj banci, IBAN: HR8423600001102502701

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih