Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDp-ovi zastupnici

Mandatno-imunitetno povjerenstvo uskratilo odobrenje za pokretanje postupka protiv Hajdukovića i Tomića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo u četvrtak je jednoglasno uskratilo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv SDP-ovih zastupnika Domagoja Hajdukovića i Damira Tomića.

Zahtjev za davanje odobrenja za pokretanje postupka protiv SDP-ovih zastupnika tražila je tvrtka Osatina d.o.o. zbog kaznenih djela uvrede i klevete. Mandatno-imunitetno povjerenstvo, kao i u svim drugim slučajevima privatne tužbe, držalo se dosadašnje prakse i odbacilo zahtjev osječke tvrtke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odbor za europske poslove Hajduković se pita skrivaju li Vujčić i Marić nešto od građana: ''Opalili su šamarčinu'' Slika nije dostupna Izrazio skepsu Predsjednik Odbora za europske poslove: "Uvođenje eura treba odgoditi... pritisak inflacije bit će prejak"

Hajduković i Tomić na konferenciji za novinare 13. svibnja ove godine u Osijeku su kritizirali Ministarstvo poljoprivrede da danima ne poduzima ništa u vezi s ekološkim zagađenjem u đakovačkom prigradskom naselju Kuševac. Tom su prilikom ustvrdili da zbog nesnosnog smrada koji se širi s obližnjih privatnih farmi, ljudi ne mogu živjeti, otvoriti prozor, sušiti rublje, a smrad se osjeti i u Đakovu.

"Smrad je nesnosan. No mnogo je opasnije zagađenje okoliša. Uzrok je zaorano stajsko gnojivo koje je bačeno u višestruko većim količinama od dopuštenog, a to je kancerogeni materijal koji ispiranjem tla dolazi u podzemne vode", kazao je tada Tomić. Iako SDP-ovci na toj konferenciji za novinare nisu nikoga naveli kao odgovornog, tvrtka Osatina očito se osjetila prozvanom u tim navodima jer je od Povjerenstva tražila pokretanje postupka uz obrazloženje da su "Hajduković i Tomić 'aludirali' da netko krši zakon pa je došlo do ekološkog zagađenja". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene