Makarska se zatrpava smećem koje se više nema kamo odvoziti.


Rješenje koje je dogovoreno s ministrom Zmajlovićem bilo je Trogir, no trogirski gradonačelnik ne može protiv svojih mještana koji ne žele više tuđi otpad u blizini svojih kuća.

Vezani članci Čisteći medvjedići - 2 Nisu leteći, ali jesu - čisteći medvjedići: Otkrivaju što su najčudnije pronašli u prirodi Nepravilno razdvajanje otpada FOTO Primjećujete li nešto pogrešno na ovim fotografijama u poznatom trgovačkom centru? "Ne može biti na gorem mjestu"

Makarski kontejneri su pretrpani, a mjesta za otpad više nema. Stoga građani smeće odlažu i pokraj kontejnera.

'A nemam gdje drugo, ne mogu ga sebi u krevet staviti', rekao je Zdenko Gavić, stanovnik Makarske.

Svi se stanovnici boje što će biti ako se problem otpada brzo ne riješi. Problem odlaganja smeća već je mjesecima nerješen, a zbog nadolazećih vrućina postoji i mogućnost širenja brojnih zaraza i bolesti.

Trogiru i Makarskoj privremeno skladištenje otpada na rok od 90 dana

'Nije još počelo smrdjeti, ali čim malo više ugrije onda će se i to dogoditi, užas jedan', ispričao je Zlatko Marin.

Makarski komunalac više ne odvozi smeće jer jednostavno nema kamo, a makarski gradonačelnik Tonći Bilić navodi kako još ne znaju kada, na koji način i gdje će isprazniti kontejnere.

Makarski gradonačelnik nema više što napraviti, već je poslao dopise ministarstvu i županiji.

'Tražim od ministra da sukladno važećim zakonima Republike Hrvatske pošalje inspekcijski nadzor u Makarskoj i da taj inspekcijski nadzor naloži mjere za otklanjanje trenutnih problema', rekao je Bilić koji očekuje od inspekcije da odredi kamo da odvezu smeće. A trogirski gradonačelnik zamolio je mještane Planog za pristanak da se na njihov deponij i dalje odvozi makarsko smeće.

VIDEO Smeće polako zatrpava Trogir, postaje li novi Napulj?

'Moja molba je prema njima da još jedan put tu solidarnost zajedno razmotrimo i da pokušamo pomoći Makarskoj za idućih 90 dana koliko smo i mi dobili', poručuje Ante Stipčić, gradonačelnik Trogira.

U ponedjeljak će ponovo razgovarati s mještanima, jer se boje za svoje zdravlje.

Za makarsko smeće za sada nema rješenja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju