Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka prijavila specijalnu bolnicu za djecu u Zagrebu

ISTRAGA U GOLJAKU ZBOG NAVODNOG ZLOSTAVLJANJA DJECE Ravnateljica u šoku, djelatnica sve porekla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objava majke koja je u srijedu ujutro vodila svojeg sinčića na pregled u Specijalnu bolnicu Goljak uznemirila je hrvatsku javnost a najviše sve one roditelje čija djeca idu u tu ustanovu. Razgovarali smo i s majkom i s ravnateljicom Goljaka koja je odmah pokrenula istragu.

Mlada majka Dijana Sajko objavila je na svojem Facebook profilu kako je u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak vidjela jednu djelatnicu kako udara djecu i neprimjereno se ponaša prema njima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slučaj zgrozio javnost Vezala ih i na rane im stavljala papar: Na YouTubeu je savjetovala druge roditelje, a onda se otkrilo što radi svojoj djeci Zlostavljanje u Domu za nezbrinutu djecu - 4 Zlostavljanje djece Nakon što je procurila snimka koja je šokirala cijelu Hrvatsku: Progovorila i majka jednog štićenika dječjeg doma u Slavoniji

'Jučer sam vidjela nešto prestrašno i s obzirom da sumnjam da će prigovor koji sam im poslala išta promijeniti, odlučila sam isto podijeliti sa svima vama da se bar pročuje, ako ništa drugo. Naime, bila sam na Goljaku s djetetom i bili smo ispred odjela dr. Fruk na kojem su djeca s posebnim potrebama, sada, nisam sigurna da li je to samo dnevna bolnica ili ne, ali nije ni bitno, djeca su bar neko vrijeme tamo sama, bez roditelja. Bilo je malo prije 12h te su ih pripremali za jelo...

Razlog pisanja ovog posta je malo niža djelatnica, bijele kratke kose na tom odjelu koja tuče djecu!! Jedan dečko je sjedio tako 'spigan' na stolici kako su ga ostavili i pokušavao dohvatiti stol, a siroče ne može, i na kraju uspije i malo pogurne stol, mislim, koliko dijete može pogurnuti stol.. i ova glupača dođe, stisne ga jako za facu, nešto se prodere i baci mu glavu u stranu, zgrabi ga sa stolice i baci na onu njihovu ležeću sjedalicu, zaveže, primi za dio gdje su noge tako da glava visi prema podu, i povuče ga na drugu stranu hodnika i još nogom šutne tu sjedalicu da ga namjesti i maše rukama prema njemu, valjda se još derala.

Curicu koja se bunila je prebacila preko ruke da visi i odnijela u drugu sobu, vratila se isto ju bacila u takvu sjedalicu i vukla i šutala, i onda je čula malo većeg dečka koji je bio za stolom i bunio se jer ga je jedna manja curka povukla za ruku, došla do njega isto ga zgrabila za facu i bacila mu glavu u stranu (nadam se da dobro opisujem da si možete zamisliti kako to izgleda), on se počeo plakati i tu sam ja uletjela unutra i izderala se na nju. Bila je iznenađena, nije očekivala da ju netko gleda, ali nije se doimala da ju je imalo briga. Malo se cimala i promrmljala nešto kao pa nije to njima ništa ?!?!?

Obećala sam da ću je prijaviti, poslala pismeno na ravnateljstvo Goljaka, no sumnjam da ću ista time postići. Ako netko zna gdje mogu isto prijaviti, neka mi javi, a ja čekam da mi jave ime i prezime djelatnice da probam podnijeti kaznenu prijavu ako je moguće, ako mi ne jave, nema veze, ima načina da se sazna', napisala je između ostalog majka djeteta koje ide u Specijalnu bolnicu Goljak.

Njezina se objava strelovito proširila društvenim mrežama i medijskim prostorom što je u konačnici iznenadilo i samu Dijanu Sajko. S njom je i danas razgovarala novinarka Dnevnika Nove TV Ana Pejčić Dejanović kojoj je kazala kako joj je sada pomalo žao ishitrene reakcije i toga da nije sama odlučila odmah poći do ureda ravnateljice i prijaviti joj što je vidjela. 'Sada je pala ljaga na cijelu ustanovu, a činjenica je da je osoblje koje tamo radi s mojim sinom stvarno divno', kazala je Dijana Sajko.

Istraga u tijeku, djelatnica na godišnjem

Vidno uznemirena ravnateljica Goljaka Katarina Bošnjak Nađ rekla nam je u telefonskom razgovoru da je istraga o cijelom događaju u tijeku. Istaknula je da joj je žao zbog cijele situacije te je rekla da je odmah osnovala povjerenstvo kako bi se utvrdilo je li bilo nepravilnosti i je li djelatnica bolnice napravila to što joj se stavlja na teret.

Ravnateljica nam je rekla da je sporna djelatnica sve porekla te da tvrdi da se to nije dogodilo onako kako je opisala majka, ali je ipak poslana na godišnji odmor. Ravnateljica je poručila i da će napraviti apsolutno sve da se utvrde činjenice i da su joj u prvom fokusu djeca i njihova dobrobit, a također je izrazila žaljenje što majka Dijana Sajko nije odmah došla njoj prijaviti cijeli slučaj.

Pritužbe na Goljak

Iz Ureda pravobraniteljice za djecu Ivane Milas Klarić priopćili su kako su sva saznanja o ovom slučaju dobili iz medija pa ga ne mogu konkretno komentirati.

'Ako su izneseni navodi istiniti, svakako bi takvo postupanje prema djeci trebalo prijaviti policiji. U skladu sa svojim ovlastima zatražit ćemo očitovanje ravnateljice i obavijestiti Ministarstvo zdravlja koje provodi nadzor nad bolnicom', stoji u odgovoru pravobraniteljice.

Također navode i da su u vezi Specijalne bolnice za zaštitu Goljak u protekle dvije godine primili jednu pritužbu i to na neprimjerene uvjete i način postupanja s djecom. Donekle se utemeljenom pokazala jedino primjedba na prostorne uvjete. Tom prilikom pravobraniteljica za djecu je i posjetila tu ustanovu kako bi se bolje upoznala s uvjetima i načinom rada bolnice Goljak, poručili su iz Ureda dječje pravobraniteljice.  


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene