Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"izađimo na ulicu"

Sustav je zakazao: Majka brutalno pretučene djevojčice pozvala na prosvjed na Markov trg

Majka pretučene djevojčice Edina Dedić (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Majka pretučene djevojčice Edina Dedić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Edina Dedić, majka pretučene 14-godišnje djevojčice, na Facebooku je pozvala sve da se okupe na Markovu trgu kako bi se nešto promijenilo.

Stravično obiteljsko nasilje u zagrebačkom naselju Peščenica zgrozilo je javnost. Bivši policajac i osuđeni obiteljski nasilnik izašao je iz zatvora da bi čuvao kćer dok joj se majka liječi pa ju je brutalno pretukao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Napad na Pešćenici Tinejdžera nakon nastave pretukla skupina mladića, primljen je u bolnicu s teškim ozljedama Nasilje u školi, ilustracija Priveden je Tukao ju je mjesecima, a kad se pristala naći s njim na kavi, uslijedio je najveći horor

Majka pretučene 14-godišnjakinje Edina Dedić na Facebooku je napisala da ne može zaboraviti pogled pretučene kćeri kad ju je ugledala. Za sve što se dogodilo optužila je sustav.

"Sustav je zakazao, kompletan. Nisam ja odlučila da ga puste na uvjetni otpust, nisam ja odlučila da je zakon takav da mu ja nisam mogla zabraniti dolazak kući jer je kuća zajednička i nisam mogla izbaciti ga iz te iste kuće. Nisam ja odlučila da se moraju poštovati njegova 'roditeljska prava'. Nisam ja odlučila da ja ništa vezano za djecu bez njegova pristanka ne mogu odobriti, osobne dokumente dobiti za djecu, potpisati suglasnost za izlete...", napisala je Dedić na Facebooku.

Pozvala je sve žrtve obiteljskog nasilja, očeve i majke da se okupe na Markovu trgu kako bi se nešto promijenilo. "Danas je to moje dijete, sutra može biti neko drugo dijete. Danas sam to ja, sutra možeš biti ti. Pokrenimo se. Nemojmo komentirati, nego izađimo na ulicu. Djeca imaju pravo na osmijeh i potrudimo se da im je taj osmijeh što duže na licu", dodala je majka pretučene djevojčice.

Podsjetimo, Edina Dedić iz bolnice je zvala broj 112. Ona se u bolnici oporavljala od operacije. Bivši suprug, koji je za to vrijeme čuvao njihovu djecu, nije joj se, kako je rekla, javljao na telefon. Nije znala gdje je pa je nazvala policiju.

Policija tvrdi da su njihovi službenici nakon prvog Edinina poziva krenuli u potragu. Obiteljsko nasilje prijavljeno je tek kad su zvali susjedi koji su vidjeli oca, koji se u međuvremenu vratio kući, kako tuče kćer. Na mjesto događaja došla je i sama Edina jer je u strahu za djecu napustila bolnicu. Iz policije su priznali da je bilo manjih propusta u komunikaciji od strane operatera i šefa smjene u policijskoj postaji.

Počinitelja je u siječnju na uvjetnu slobodu pustio Županijski sud u Karlovcu. Pušten je uvjetno jer je inzistirao da čuva djecu dok je njegova bivša supruga na operaciji. Nakon ponovljenog nasilja odveden je u Kliniku za psihijatriju Vrapče.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene