Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorila za Dnevnik Nove TV

Majka pretučene djevojčice: "Dala sam da djeca ostanu s ocem. To je moj križ"

Majka pretučene djevojčice Edina Dedić (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Majka pretučene djevojčice Edina Dedić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Majka pretučene djevojčice Edina Dedić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Majka pretučene djevojčice Edina Dedić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Majka pretučene djevojčice Edina Dedić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Potresena Edina Dedić, majka pretučene djevojčice, progovorila je za Dnevnik Nove TV.

Sud koji je donio odluku da se muškarca koji je pretukao svoju 14-godišnju kćer uvjetno pusti iz zatvora, rekao je kako će se čim budu imali uvid u spise očitovati o slučaju obiteljskog nasilja koji je šokirao Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici

O detaljima je za Dnevnik Nove TV progovorila i sama majka.

Kazala je kako je njezin bivši partner još u siječnju pušten na uvjetnu slobodu te da je posljednjih mjesec dana bio uzornog ponašanja. Zbog spleta okolnosti je, kaže, u dogovoru s Centrom za socijalnu skrb ostavila djecu njemu na čuvanje dok je na bolničkom liječenju.

"Tražili su me mišljenje i pristala sam da djeca ostanu s ocem. Pristala sam i pogriješila sam... To je moj križ koji ću ja nositi do kraja života, ali mi nije palo na pamet da bi otac digao ruku na svoje dijete", kaže potresena Edina Dedić, majka pretučene djevojčice.

"Voljela bih da sam ja bila tamo, da je mene istukao, voljela bih da je mene ubio, samo da se njoj to nije dogodilo, ali vrijeme vratiti ne mogu. Obzirom da je on već osuđen pravomoćno i izdržao je tu kaznu za obiteljsko nasilje ja nemam zakonski mogućnost da njemu zabranim pristup kući", dodala je u suzama.

Što kaže sud

Upitali smo i sud u Karlovcu koji je donio odluku o uvjetnom otpustu - kako je moguće da se nakon svega vrati u obitelj.

Spis, poručuje predsjednik suda za Dnevnik Nove TV, pogledat će odmah sutra.

"Ne znam, ne mogu govoriti uvjetno o ničemu jer ne znam uopće o kome se radi niti ko ga je pustio na uvjetni otpust, ništa sada ne znam ja načelno govorim. Ako sam ga ja pustio odnosno moje vijeće gdje sam ja predsjedavao gdje ću znati kad dobijem spis u ruke vidjet ću šta je", kaže sudac Ante Ujević. 

Koji su daljnji koraci?

Na pitanje koji bi mogli biti daljnji koraci u proceduri, odvjetnik Krešimir Škarica odgovara kako je prvo potrebno znati zbog čega je uvjetna kazna izrečena.

"Ako postoje zakonske pretpostavke uvjetna kazna se uvijek može opozvati pogovoto kod recidivizma za istovrsne kaznena ili prekršajna djela“, kaže Škarica.

Aktivistica za ženska prava Sarnavka upozorava.

„Ja stvarno mislim da se sustav počne ozbiljno baviti problemom nasilja“, kaže Sarnavka.

Majka, kaže, da zbog spleta okolnosti nije imala kome ostaviti djecu, a centar za socijalnu skrb, tvrdi, bio je upoznat s tim da mora u bolnicu. Njezin bivši suprug trenutačno je u psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Iz policijske uprave zagrebačke kažu da će se po otpuštanju nad njim provesti kriminalističko istraživanje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene