Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Majka Slovenke Irene Mlakar, koja je prije godinu dana nestala na ljetovanju na hrvatskoj obali nedavno je progovorila o, kako tvrdi, sličnosti nestanka njezine kćeri i Britt Laptorne.


Ekipa Provjerenog otišla je u Jesenice i doznala na čemu ona temelji svoje tvrdnje. Obišli smo i mjesta na Krku i Rabu na kojima je Irena Mlakar posljednji put viđena. Irena je s prijateljicama Fatimom i Erikom došla na odmor u Stinice kraj Karlobaga 5. kolovoza. Planirale su ostati 15 dana. Nakon osam dana Irena se odvojila od prijateljica, otišla na Rab i više se nije vratila.

Vezani članci Dvorište obitelji Makvić nakon perjana - 6 Po dvorištu im bacaju odjeću, perje, papir, slamu, a oni slave i ne skidaju osmijeh s lica: "Ispada kao cirkus, ali to je stvarno čast" Miro Ćalušić Otkrivamo snimke razgovora pokojnog kamatara koji je za života prijetio, strašio i lihvario: "Ja se ničeg ne bojim, dao sam svoj novac"

Mjesec dana poslije njezino poluraspadnuto tijelo pronađeno je na Krku. Uzrok smrti nikada nije utvrđen. Neutješna majka već godinu i pol moli za istinu koja bi joj osigurala kakav takav duševni mir. Umjesto toga, vijest o nestanku i smrti mlade Australke Britt Lapthorne, prošloga rujna u Dubrovniku, navela ju je da posumnja kako su ta dva slučaja povezana. Sjetila se susreta svoje kćeri sa starijim muškarcem u Baškoj u vrijeme kada su tražili Irenu.

Provjereno pogledajte večeras u 20.50 na Novoj TV.