Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na šest prijelaza

Nova pravila zbog koronavirusa: Ako putujete u Mađarsku mogle bi vas dočekati gužve na graničnim prijelazima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putnicima koji u Mađarsku ulaze na šest najvećih graničnih prijelaza se mjeri temperatura. Oni s povišenom temperaturom ostaju u izolaciji i ako je potrebno šalju se u bolnice, objavile su mađarske vlasti.

Mađarska policija i nacionalna zdravstvena služba zbog koronavirusa pregledavaju putnike koji ulaze u Mađarsku na šest najvećih graničnih prijelaza u zemlji, rekao je u utorak glasnogovornik policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata"

Kristof Gal rekao je na konferenciji za novinare održanoj na graničnom prijelazu Tompa sa Srbijom da se pregledavaju putnici na prijelazima Letenye, Udvar, Artand, Csanadpalota, Roszke i Tompa, što su i ujedno i ulazi u šengensko područje.

Prijelaz Goričan/Letenye i Duboševica/Udvar su na hrvatsko-mađarskoj granici.

Iskustvo pokazuje da većina autobusa koji prevoze kineske turiste u Mađarsku prelaze upravo na tim prijelazima, rekao je Gal.

Putnicima se mjeri temperatura i oni s povišenom ostaju u izolaciji i ako je potrebno šalju se u bolnice koje imaju kapacitete za njihov prijem, kazao je.

Policija je dobila zaštitnu opremu i dezinfekcijska sredstva na svim prijelazima.

Na budimpeštanskom aerodromu mjeri se temperatura svim putnicima koji dolaze iz Kine, dodao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene