Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje odsjedaju imućni?

Luksuzni hoteli rijetko imaju prazne sobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetske zvijezde u pravilu odsjedaju u najluksuznijim hotelima, ali sve češće se odlučuju i na zakup cijelih vila.

Najbolji primjer je vila Šeherezada u Dubrovniku, gdje noć stoji čak 5 tisuća eura, ipak rijetko je prazna. Od saudijskih prinčeva do ruskih oligarha, mnogi su ljetne noći proveli upravo u toj vili, a ona je najpoznatija po tome što je su u njoj nekoliko tjedana ljubovali Elisabeth Taylor i Richard Burton.

Pročitajte i ovo Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani" Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije"

Ipak, nije samo Dubrovnik rezerviran za luksuzne jahte i rezidencije, one se mogu pronaći duž cijelog Jadrana, od Istre pa do Dubrovnika.

>> Nećete vjerovati što turisti ovdje najviše rade!

Uređena prema motivima iz 1001. noći, Šeherezada za jednu noć boravka čvrsto drži vrtoglave cijene od pet do sedam tisuća eura i ljeti je uvijek popunjena.

Vila Stancija Menengheti u Istri, nešto je jeftinija - deset tisuća eura na tjedan. U srednjoj Dalmaciji, kod Primoštena ljetuju četiri austrijske obitelji. Iznajmili su cijelu kuću s bazenom i vrhunskom uslugom.

Predsjednički apartman vile Bilo s ogromnom terasom, predivnim pogledom i dvoranom za fitness, cijelo ljeto je popunjen. Gostima dubokih džepova, s obzirom na konstantnu popunjenost luksuznog smještaja, Hrvatska je izuzetno omiljeno odredište.

Prema je bilo najavljeno kako će Jeremy Irons već jučer poslijepodne odletjeti prema Budimpešti gdje snima film, čini se kako ga je Dubrovnik dovoljno impresionirao da promjeni svoje planove. Naime, slavni glumac i sinoć je proveo u Gradu, pogledao je predstavu na Ljetnim igrama nakon je čega je krenuo na večeru i razgledavanje stare gradske jezgre. Već je najavio da bi se volio uskoro vratiti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene