Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Romantika na djelu

Nećete vjerovati što turisti ovdje najviše rade!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam priču o malom korčulanskom hotelu u kojem su se samo od svibnja ove godine zaručila već 3 para!

'Da, to je istina! Prošlo ljeto se u našem hotelu zaručilo 8 parova, a neki od njih su već bili i ove godine. A od ovog svibnja zaručila su se već 3 para', priznao nam je sa smiješkom vlasnik prekrasnog hotela Korsal u gradu Korčuli Ivan Brkičić.

Pročitajte i ovo Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo" Hrvatska na sajmu - 1 svečano otvorenje Hrvatska zemlja partner na turističkom sajmu u Zurichu: "Pokušati ćemo ih uvjeriti da je Hrvatska još bliža nego što je bila"

'Sve prošnje su bile uspješne i nijedan odgovor nije bio negativan', dodaje ponosno Ivan. A kako i bi kada se obitelj Brkičić potrudila da gosti ondje uživaju u doista posebnoj atmosferi. Intimna terasa hotela, prekrasan pogled na more, domaća hrana i neizostavni pjenušac - teško da bi koja dama imala drugačiji odgovor.

Certifikat izvrsnosti TripAdvisora

No nisu samo zaljubljeni parovi posebnost ovog obiteljskog hotela koji je svoja vrata otvorio tek prije dvije godine. Naime, prije nekoliko dana dana dobili su i prestižni certifikat izvrsnosti najveće svjetske putničke agencije TripAdvisor za postizanje izvrsne ocjene od strane svojih gostiju.

Obitelj Brkičić na to je posebno ponosna jer se radi o visokim ocjenama za kvalitetu od strane gostiju. 'Kada smo otvorili hotel u ljeto 2010. godine dobili smo na TripAdvisoru dva pozitivna komentara na temelju kojih smo praktički napunili hotel iduće ljeto 2011.-te. Dakle, samo na račun ta dva odlična komentara i odlične ocijene', iznenađeno priznaje Ivan čiji hotel s 4 zvjezdice ima tek 10 soba.

'Najviše gostiju nam dolazi iz Velike Britanije,SAD-a, Australije i Novog Zelanda te Francuske i Njemačke. Hrvata nam za sada dolazi tek 4%', kaže Ivan koji se sa svojom suprugom Vesnom, porijeklom Korčulankom, itekako namučio da bi njihovu ideju o hotelu uspio izrealizirati.

Hrvatska birokracija: Od ideje do realizacije 10 godina!

'Od ideje do realizacije nam je trebalo 10 godina! Od toga nam je samo za upis vlasništva trebalo 4 godine jer je zadnji upis u zemljišne knjige bio 1895. godine', pojašnjava Ivan. Naime, na mjestu hotela nekada su bile 2 stare kuće od kojih je jedna bila praktički ruševina posljednjih 40 godina. 'Rekonstrukcija objekta se radila uz suglasnost i nadzor Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, a izgradnju i uređenje hotela sam prepustio u ruke stručnjaka. Moja osnovna ideja samo je bila da se sačuva starina ali da se kombinira s modernim dizajnom , što je uz korištenje isključivo priprodnih materijala uspješno realizirano', kaže vlasnik Ivan koji ostatak godine inače s obitelji živi u Zagrebu gdje godinama ima tvrtku koja se bavi izvozom i uvozom drvnih proizvoda.

Ugledni i poznati gosti - tajna hotela!

Obitelj Brkičić ljeti je potpuno posvećena svom hotelu kojem je ovo tek treće ljeto da posluje, a praktički su puni sve do kraja 9 mjeseca. Doznali smo da su ondje odmarali i neki europarlamentarci i poznate osobe iz javnog života, no o kome se radilo obitelj Brkičić drži u strogoj tajnosti. Žele da gosti kod njih imaju potpuni mir i da rade ono za što je Korčula kao stvorena - uživaju!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene