Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predložit će nekog drugog

Kuščević ipak neće u Odbor za zakonodavstvo: ''Procijenio je da u ovom trenutku vjerojatno ne bi bio član''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izvijestio je u srijedu da se danas neće glasati o članstvu Lovre Kuščevića u Odboru za zakonodavstvo te da će do idućeg glasanja u taj Odbor predložiti nekog drugog.

Branko Bačić kazao je da Sabor u srijedu neće glasati o članstvu Lovre Kuščevića u Odboru za zakonodavstvo. ''U razgovoru s Kuščevićem on je procijenio da u ovom trenutku vjerojatno ne bi bio član Odbora za zakonodavstvo“, kazao je Bačić te najavio da će nekoga drugoga do idućeg glasanja predložiti u taj Odbor.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

Bačić je pojasnio da je Kuščević s pravničkim referencama bio najlogičniji izbor za člana Odbora za zakonodavstvo ali će sada stranka razmotriti članstvo u nekom drugom od radnih tijela Sabora.

"S Kuščevićem sam u dva navrata razgovarao i htjeli smo da se na određen način zaustavi ovaj napad na njega i da ne ide u taj Odbor. O njegovu daljnjem statusu u radnim tijelima zajedno ćemo se dogovarati", kazao je Bačić u Saboru pojasnivši kako su time htjeli izbjeći kritike javnosti.

Dodao je i da koalicijski partneri nisu imali ništa protiv Kuščevićeva imenovanja koje je sada povučeno. Oporba i dio javnosti protivili su se imenovanju Kuščevića u članstvo Odbora za zakonodavstvo s obzirom na to da mu je nedavno na zahtjev DORH-a skinut imunitet zbog istrage o malverzacijama sa zemljištem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene