Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svečano su otvoreni i hotel Korčula De La Ville koji je hotel s dugom tradicijom i starim šarmom koji ga prati još od daleke 1912., a u najslavnijim danima posjetili su ga kralj Edward Vlll. i Wallis Simpson, poznata engleska književnica Rebecca West, Jackie Kennedy te Jovanka Broz i Josip Broz Tito.


Korčula je od ove sezone bogatija za čak tri obnovljena hotela, dijela Korčula Hotela u koje je uloženo preko 50 milijuna kuna, a koji su danas i svečano otvoreni. Hotelima Korčula De La Ville, apartmanima Korkyra Gardens i Hotelom Liburna završen je prvi ciklus investicije HTP Korčula na ovoj destinaciji, a zanimljivo je da je Liburna u 80-im godinama izgrađen po nacrtima slavnog hrvatskog arhitekta Bernarda Bernardija upravo s ovog otoka.

Vezani članci Vjenčanja Nekad je o ljudima s crvenog tepiha izvještavala s TV ekrana, a sad ga prostire pred svjetske moćnike u Korčuli! Slika nije dostupna FOTO Ovo su najveći investicijski projekti u turizmu vrijedni milijarde!

Ovime hrvatski turizam dobiva još jedan vjetar u leđa i nadu da će turisti zanimljive sadržaje pronalaziti i izvan razvikanih hrvatskih destinacija.

Svake godine isti prizor: S prvim turistima na plaže se spuštaju i bageri

Na Grand Openingu Hotela Liburna, koji je vodila Vlatka Pokos, stigao je i ministar turizma Darko Lorencin, koji je rekao da je ova investicija 'vrlo dragocjena jer je HTP Korčula nekada bila poduzeće u državnom portfelju.'

Nama skupo, njima jeftino: Na ovome bi Hrvatska trebala zarađivati ozbiljan novac

'Danas ono ima strateškog investitora koji je uložio 50 milijuna kuna u tri objekta što je za Korčulu, ali i Hrvatsku iznimno važno. Turizam otoka kao što je Korčula treba počivati na kapacitetima koji imaju visoku kategoriju i koji jamče kvalitetu', kaže Lorencin.

'Ovo je samo prvi korak od onoga što namjeravamo ovdje napraviti i to sve sa ciljem podizanja kvalitete usluge, imidža same destinacije i dodatnih sadržaja na otoku', rekla je predsjednica Uprave ulagača Ivana Hatvalić, i naglasila kako ipak računaju i na podršku Grada i Turističke zajednice.

Sve više ulaganja u splitski turizam

Osim hotela Liburne, svečano su otvoreni i hotel Korčula De La Ville koji je hotel s dugom i bogatom tradicijom i starim šarmom koji ga prati još od daleke 1912., a u najslavnijim danima posjetili su ga kralj Edward Vlll. i Wallis Simpson, poznata engleska književnica Rebecca West, Jackie Kennedy te Jovanka Broz i Josip Broz Tito.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook