Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gosti zadovoljni

NOVA TURISTIČKA MEKA Nudi nešto što drugi možda i nemaju - 'Magičan je'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split ove godine bilježi rekordnu predsezonu. Doživio je i renesansu privatnog iznajmljivanja. Neka tako i ostane!

Split je grad koji se mijenja svaki dan. Pa i ne čudi što je to grad koji se sve više turistički razvija. Splićani poduzetničkog duha nisu gubili vrijeme. Odlučili su se i na malo rizika. Otvaraju ugostiteljske objekte, apartmane, hotele, i za sada im ide dobro.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Plan Splita - 1 Apartmanizacija stare jezge Hoće li se Split ugledati na Dubrovnik? "Sve se može regulirati i bez zabrana"

Bili smo u apartmanu koji je otvoren prije nepunu godinu dana.

'U ove apartmane uloženo je jako puno s obzirom da je pozicija apartmana strogi centar', rekao nam je voditelj apartmana Marin Mihaeljvić. 'Split ove godine bilježi rekordnu predsezonu i mislim da će svake godine biti bolje i bolje. Jedna jako pametna investicija.'

Pametno se uložilo i u hostel koji smo također posjetili. Otvoren je prošle godine. Bilježi izvrsnu popunjenost i ima 101 ležaj. Vlasnik Ivan Rađa misli da se isplati.

PUN POGODAK 'Zeleni stol' u Nacionalnom parku Krka pravi je mamac za turiste

'Mi mislimo da se isplati jer ovakav tip smještaja nedostaje gradu Splitu u ponudi i očekivanja od sezone su nam jako dobra', rekao je. Otvara se sve više restorana. Neki u srcu stare gradske jezgre nude poseban jelovnik.

'Očekivanja su bila znatno manja nego što smo mislili. Odlučili smo se na ovakav potez iz razloga jer smo vidjeli veliki potencijal u gradu Splitu za gastornomski napredak, i trudimo se napravit nešto drugačije', kaže voditelj restorana Luka Bokavšek. A da je Split poseban i da nudi nešto što drugi možda nemaju znaju i turisti.

'Dubrovnik je poput nekog grada iz bajke. Split je više životniji, ali uživamo gdje god bili', rekla nam je Julia iz SAD-a, dok Viktor iz Brazila kaže kako su 'svi nasmijani i ljubazni'. 'Magičan je', dodaje brazilski gost. Neka magičan i ostane, jer samo tako će ga turisti sve više voljeti.

Poduzetnički duh kod Splićana je čini se dobro proradio. Očito su odlučili i na rizik ali samo tako je moguće uspjeti. Od početka godine otvorilo se gotovo pedeset novih ugostiteljskih objekata i 29 kafića.

Poslovi u turizmu: Kako se izdvojiti od konkurencije u prijavi na oglas

Split je u dvije godine zapravo doživio renesansu privatnog iznajmljivanja. Danas u Splitu tako ima znatno više kreveta u privatnom smještaju nego u hotelskom.

Neki to vide kao mali minus. No u sljedećim godinama i to bi se trebalo donekle promijeniti. Grad bi trebao dobiti najmanje šest novih hotela u koje bi se trebalo uložiti više od 200 milijuna eura.

A onda još kada uskoro bude gotovo i pristanište za kruzere, pa Split bi mogao reći da je prava turistička meka!

No za to ćemo se još malo strpjeti. Ali napredak i u zadnje dvije godine je impresivan. Samo da grad zadrži onaj štih koji ga godinama krasi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene