Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U vašem gradu

Grad između Krke i Čikole kojeg bez pršuta ne bi bilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu predizbornog serijala "U Vašem Gradu" ekipa Nove TV stigla je u Drniš, gdje je naišla na probleme koji muče i druge hrvatske gradove - manjak posla i iseljavanje mladih.

Grad koji je nastao od utvrde za obranu od prodora Turaka u središtu je Šibensko-kninske županije, omeđen s tri planine, blagih zima i vrelih ljeta, koja hlade dvije rijeke - Krka i Čikola.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VAŠEM GRADU Mladi otišli u Njemačku i Irsku: U ovom gradu niti jedno dijete nije upisano u prvi razred Slika nije dostupna U vašem gradu U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše

Slici prirodne idile suprotna je ona ekonomska. Još su se dvije-tri tvornice održale. Ipak, svjetla točka proizvodnja je pršuta, bez kojeg nema Drniša.

Iako je njegov pršut probala i engleska kraljica, Drago Pletikosa smatra kako bi ga trebalo i više promovirati kako bi "to ljudima ušlo u uho". Problem je, tvrdi Pletikosa, što nema dobre klaonice koja bi obavljala cijelu preradu.

Vlasnik imanja Joško Lokas i dalje traži ljude koje bi zaposlio, a za svoje imanje povukao je i novac iz EU fondova. Uskoro planira i proširenje.

Više o proizvodnji pršuta, upravljanju imanjem, te turističkoj ponudi i infrastrukturnim problemima Drniša, pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene