U rubrici „U vašem gradu“ ekipa Nova TV posjetila Donju Stubicu koja status grada ima od 1997. godine.


Smještena je u središnjem dijelu sjevernih padina Medvednice, u središtu stubičke doline. Svojim južnim dijelom obuhvaća bujne šume Parka prirode Medvednica, a na sjeveru se prostire prema dolini rijeke Krapine.

Vezani članci Slika nije dostupna U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše Slika nije dostupna Ovdje poduzetnici štede na porezima i doprinosima, čak im i kamate subvencioniraju

Iako se često kaže da se u ovom dijelu Hrvatske živi bolje nego u mnogim drugima, stanovnici ipak nisu svime zadovoljni. Svoje su probleme podijelili s našim Vanjom Margetićem.

"Nakon izgradnje, novi problemi"

Sportsku dvoranu dugo se u Stubici čekalo. Nakon izgradnje, novi problemi. Dvorana do dvorane, jedna stara jedna nova no ovu novu djeca iz osnovne škole u Donjoj Stubici nisu smjela koristiti sve do proljeća ove godine i to zbog prijepora grada i županije

Stanovnici Donje Stubice krive političare za odlazak mladih iz zemlje. Jednako kao i za nezaposlenost u njihovu kraju.

A oni koji ostaju, prihvaćaju izazove. Odrastanje u manjoj sredini za svoju djecu, Ljiljana je odabrala prije tri godine.

„Vi imate znači tu glavnu ulicu i možda tu okolo, ali sa kolicima je to komplicirano jer nekako Stubica je koncipirana da je uz tu glavnu prometnicu“, kaže Ljiljana Vnučec.

"Nedostaje nam puno toga"

Nedostaje stanovnicima Donje Stubice kako kažu puno toga. Dobro bi im došla i obilaznica. Koja bi nestala izgradnjom obilaznice i svakako maknula promet iz centra grada, a samim time i Donju Stubicu učinila mirnijom i čišćom.

Što još muči stanovnike Donje Stubice provjerite u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr