Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ugodno s korisnim

Tradicionalni ručak u azilu za napuštene pse: "Došla sam iz Zagreba, vozila sam se tri sata"

Pas jede hranu
Pas jede hranu DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Psi jedu Psi jedu Foto: DNEVNIK.hr Pas jede hranu Pas jede hranu Foto: DNEVNIK.hr Aleksandra Aleksandra Foto: DNEVNIK.hr Davor Davor Foto: DNEVNIK.hr +1 Ivana Crnoja Galerija 1/6 >>
Ostatke svojih blagdanskih ručkova Osječani tradicionalno odnose u Azil za napuštene pse. Nahrane ih, s njima prošetaju, a opskrbe ih i za iduće dane.

Pune ruke darova, s ostacima vlastitog ručka ili kupljenom hranom, ljudi su počastili napuštene osječke pse. Tradicionalni božićni ručak u Azilu jedinstven je događaj na koji se stiže i iz drugih gradova.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Životinje (Foto;: Dnevnik.hr) UDOMI, NE KUPUJ! Skloništa za životinje pred blagdane zatvaraju vrata zbog nesavjesnih udomitelja: "To je nešto što je stvarno sramotno"

„Ja sam došla iz Zagreba, evo, vozila sam se tri sata, donijela sam nešto konzervi, donijela sam nešto suhe hrane, donijela sam lajne, lajnice i lajnetine“, govori Zagrepčanka Maja.

Prije i poslije ručka uobičajena je šetnja, a pasa i njihovih šetača svih je uzrasta. Vukovarac Davor jasno kaže kako se tradicija mora ispoštovati, pa je u Azilu, kao i uvijek, Božićno.

Osječanka Aleksandra, pak, svake godine šeta psa Letu „da se pokaže“. Tvrdi kako je vrijeme da i ona nađe svoj dom jer je, iako je prekrasna, već predugo tu.

Volonteri osječkog Azila u svakom trenutku skrbe o 200 različitih sudbina. Neki su psi pronađeni na vrhu Papuka, drugi se liječe od ozljeda. Ivana Crnoja iz udruge Pobjeda kaže kako je san svakog od pasa u azilu dobar dom, a mnogi ga i pronađu.

Samo ove godine udomljeno ih je više od tri stotine. Svi su cijepljeni i socijalizirani, a zajedničke šetnje prilika su za bolje upoznavanje.

„Poručila bih svim ljudima da pruže ruku šapi jer zaista su divni, tople njuškice i nema ništa ljepše od njih“, kaže Aleksandra.

U znak zahvale, ručak su dobili i posjetitelji i to vegetarijansku sarmu. „Božićni ručak u Azilu je najljepši dan u godini, svi punih želučića, prošetani i ni malo sami“, dodaje Ivana. A sve to ne bi bilo moguće bez donatora i volontera kojih je ovog Božića bilo najviše do sad.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene